Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους εργολάβους για εγκατάσταση ΑΠΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας προχώρησαν χτες δεκάδες εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα για τα Αγραφα, ενάντια στην επιχειρούμενη από τη δημοτική αρχή, τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που προβλέπει την απάλειψη του περιορισμού των 100 kW, ως εναρμόνιση με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, παρέχοντας ουσιαστικά κάθε διευκόλυνση στους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή Καρδίτσας ότι εναρμονίζεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, προχωρώντας ταχύτατα στην εφαρμογή του περιβαλλοντοκτόνου νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη περίοδο στη Βουλή και δίνει γην και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, του φυσικού και ενεργειακού πλούτου της χώρας. Ενα χρόνο μετά την ωμή παράδοση δημόσιας γης στο μεγάλο κεφάλαιο από την προηγούμενη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), σημείωσαν, και με νωπές ακόμη τις μνήμες από την καταστολή και τις μετέπειτα διώξεις, η δημοτική αρχή ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική. «Μέρα με τη μέρα πέφτουν και τα τελευταία φύλλα συκής στην επιχειρηματολογία της δημοτικής αρχής πως είναι ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, αφού με τη εισήγηση που έφερε προς ψήφιση ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε αυτή την εξέλιξη», τονίστηκε.

Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα σημειώνει πως ο αγώνας των λαϊκών στρωμάτων για την προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος πρέπει να σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη του, την «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα η οποία αποτελεί κομμάτι της. Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στα σχέδια που προβλέπουν την παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου των ΑΠΕ. Για να μην υλοποιηθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καρδίτσας, που διευκολύνει την εγκατάσταση ΑΠΕ, να ανακληθούν οι άδειες για τα δύο αιολικά πάρκα στον ιστορικό τόπο της Νιάλας και στο Βοϊδολίβαδο, καθώς και των υπόλοιπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ