Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Εστρωσαν παραλιακό δρόμο με σκουριά από χαλυβουργεία!

Να αποκατασταθεί πλήρως ο δρόμος και η παραλία στο Σαράντη από το επικίνδυνο υλικό και τα υπολείμματά του, ζητά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το υλικό επίστρωσης του παραλιακού δρόμου
Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το υλικό επίστρωσης του παραλιακού δρόμου
Εστρωσαν παραλιακό δρόμο με σκουριά από χαλυβουργεία! Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη στην παραλία Σαράντη Βοιωτίας (ανήκει στο δήμο Θηβαίων) και έγινε γνωστό μετά από εξέταση του υλικού από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνη ο πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων χρησιμοποίησε ένα χρηματικό ποσό «χορηγίας» από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών για να αναθέσει σε ιδιώτη το στρώσιμο του παραλιακού δρόμου στην παραλία Σαράντη με αδρανές υλικό.

Οπως αποδείχθηκε από Εκθεση Εξέτασης του Χημείου του Κράτους, αντί για αδρανές υλικό τοποθετήθηκε ...σκουριά από χαλυβουργεία! Το δείγμα που ελέγχθηκε στις αρχές Αυγούστου περιέχει μια σειρά από βαρέα και επικίνδυνα μέταλλα, όπως μόλυβδο και χρώμιο, και χημικά στοιχεία όπως θείο κ.ά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, για πάνω από δύο μήνες ενήλικοι και παιδιά περπατούσαν και έπαιζαν πάνω σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θήβας ζητά να αποκατασταθούν πλήρως ο δρόμος και η παραλία Σαράντη από το επικίνδυνο υλικό και τα υπολείμματά του, και επισημαίνει: «Πέρα από τις κραυγαλέες ευθύνες και τα σοβαρά ερωτήματα για ποιο λόγο το υλικό δεν απομακρύνθηκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιεχομένου του, το περιστατικό αναδεικνύει την ανεξέλεγκτη κατάσταση γύρω από τις διάφορες "χορηγίες" και τα "ανταποδοτικά", η πλειοψηφία των οποίων δεν φτάνει καν στα αρμόδια όργανα του δήμου και δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες του δήμου.


Η δημοτική αρχή, αφού ζήτησε καθυστερημένα από τον πρόεδρο της Κοινότητας να απομακρύνει το υλικό που στρώθηκε, με πρόσφατη ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι "δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια υγεία".

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο αποποιείται τις δικές της ευθύνες για την αμέλεια να μην απομακρύνεται το επικίνδυνο υλικό τουλάχιστον επί είκοσι μέρες, αλλά προσπαθεί να "καλύψει" και τις ευθύνες όσων το τοποθέτησαν, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, το απλό "ξύσιμο" του δρόμου δεν διασφαλίζει την πλήρη απομάκρυνση του υλικού που πατήθηκε, βράχηκε και διαχύθηκε.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τη δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να πραγματοποιήσει ελέγχους όχι μόνο σε ικανό βάθος κάτω από το υλικό που στρώθηκε, αλλά και στην παραλία και τη θάλασσα. Στη βάση αυτή, να αποκατασταθούν άμεσα και πλήρως τόσο ο δρόμος όσο και η παραλία.

Ζητάμε επίσης να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση γύρω από τα περιβόητα "ανταποδοτικά"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αφορμή τις εξελίξεις στο «Χαλυβουργείο Θεσσαλονίκης» (2014-10-05 00:00:00.0)
Στη μέγγενη της καπιταλιστικής κρίσης (2014-09-27 00:00:00.0)
Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού της Κοιλάδας (2009-03-05 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το περιβάλλον (2008-06-04 00:00:00.0)
Το μόνο ασφαλές είναι τα κέρδη της επιχείρησης (2006-08-13 00:00:00.0)
Σύνταξη (2000-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ