Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες... έρχονται οι τσιρλίντερς!

«Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες... έρχονται οι τσιρλίντερς!», σχολιάζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) για την κίνηση του υπουργείου Παιδείας, με την αρ. 107757/Δ5/20-08-2020 εγκύκλιό του, να δώσει άδεια στην «Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ» (sic) να μπει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις... μαζορέτες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΣΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που η κυβέρνηση τζογάρει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες τούς προσφέρει πραγματικά "άρτο και θεάματα". Αφού λοιπόν "ξεμπέρδεψαν" με το άνοιγμα των σχολείων, με 25άρια και βάλε τμήματα, δίνοντας μάσκες και παγουρίνο, είπαν τα σαΐνια του υπουργείου Παιδείας να ασχοληθούν και με εκπαιδευτικά θέματα.

Πριν από λίγους μήνες εξοβέλισαν από τα σχολεία ολόκληρα επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Κοινωνιολογία, η Οικιακή Οικονομία και οι Τέχνες. Μάλιστα, οι μαθητές της Γ' Λυκείου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τα μαθήματα ειδικότητας για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές, αφού καταργήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. Μόλις πριν από μερικές μέρες, οι Μαθηματικές Σχολές καυτηρίαζαν το επίπεδο των Μαθηματικών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο.

Πώς απαντάει το υπουργείο, λοιπόν, στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιεχομένου του σχολείου; Μα φυσικά με μαζορέτες και μαθήματα τσιρλίντινγκ! Αυτά μάλλον εννοούσε η κα Κεραμέως όταν νομοθετούσε τα εργαστήρια δεξιοτήτων στο τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ