Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οργανώνουν αγώνα συλλογικής διεκδίκησης σε Ψαχνά και Μπούρτζι

Στην οργάνωση συλλογικής διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης των ζημιών αλλά και των απαραίτητων έργων και υποδομών προστασίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν κάτοικοι των περιοχών της κεντρικής Εύβοιας που χτυπήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες και ακόμη προσπαθούν μόνοι τους να σταθούν στα πόδια τους.

Ηδη, τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή των Ψαχνών συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα, η οποία συνέταξε κείμενο με τα αιτήματα των πληγέντων, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές. Μάλιστα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην Καστέλλα Ψαχνών, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα, προκειμένου να επιδοθεί το κείμενο με τα αιτήματα.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή του Ληλάντιου Πεδίου και ιδιαίτερα στον οικισμό Μπούρτζι, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν ακόμη τεράστια προβλήματα και η περιοχή κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληγέντες απαιτούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης, τονίζοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και στο μέγεθος των καταστροφών, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα υλοποιηθούν. Παράλληλα, απαιτούν την υλοποίηση έργων προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ότι οι περιοχές τους έχουν χτυπηθεί και στο παρελθόν από αντίστοιχες πλημμύρες, χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα για την προστασία των κατοίκων και την αποφυγή επανάληψής τους.

Στις συνελεύσεις των κατοίκων τονίστηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων των δήμων και της Περιφέρειας, καθώς ουδέποτε μερίμνησαν για την υλοποίηση έργων προστασίας, παρά το γεγονός ότι σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι της περιοχής είχαν επισημάνει τους κινδύνους τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τα δάση της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ