Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πύρινα μέτωπα σε Φάρσαλα και Μεσσηνία

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 χτες τα ξημερώματα στην περιοχή Κοκκίνω, του δήμου Φαρσάλων Λάρισας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε σημαντικός αριθμός δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί νωρίς το βράδυ σε δασική έκταση με πουρνάρια αλλά δεν είχε μεγάλη εστία και ήταν περιορισμένη σε χαράδρα, όταν στη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν δυνατοί άνεμοι και άλλαξαν τα δεδομένα. Οι φλόγες δυνάμωσαν, το μέτωπο μεγάλωσε και η πυρκαγιά άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτη, κινούμενη προς την προαναφερόμενη περιοχή με τους στάβλους και τις αγροικίες. Οι κάτοικοι παρέμειναν όλη τη νύχτα σε ετοιμότητα, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπήρξε εισήγηση από τον επικεφαλής των δυνάμεων στο σημείο για προληπτική εκκένωση του χωριού, ωστόσο, τελικά δεν χρειάστηκε.

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν χτες στη Μεσσηνία. Η πρώτη εκδηλώθηκε πριν από το μεσημέρι σε δασική έκταση στις Βρύσες του δήμου Τριφυλίας, όπου επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Η δεύτερη το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μάνεσης όπου κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά ελέγχθηκε μερικά δύο ώρες περίπου μετά την εκδήλωσή της. Η τρίτη ήταν σε αγροτοδασική έκταση στο Σολάκι και επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Αλλες φωτιές εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση στη ΔΕ Βερτίσκου του δήμου Λαγκαδά, η οποία ελέγχθηκε μερικά λίγο αργότερα, στην περιοχή Μικρός Ποντιάς της ΔΕ Καλαβρύτων, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αραβάνες Ρεθύμνου και σε δασική έκταση στα Δοκίμια του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Φωτιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα και στη Νεμέα Κορινθίας, όπου επιχείρησαν 40 πυροσβέστες, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ