Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ακουστεί δυνατά η απάντηση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επίθεση

Τα εργατικά σωματεία προετοιμάζουν το συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ στις 12 Σεπτέμβρη

Με ένα στοχευμένο πρόγραμμα καθημερινών παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά σωματεία δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι η κινητοποίηση να αποτελέσει τη δυναμική απάντηση των εργαζομένων στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας και στις νέες αντιλαϊκές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα του φόρουμ της ΔΕΘ.

Τα σωματεία ανοίγουν τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, με την οργάνωση της πάλης με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και με πλαίσιο πάλης τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ταυτόχρονα απευθύνουν κάλεσμα στις οργανώσεις των ΕΒΕ, των αγροτών, στους φοιτητές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, να κάνουν και δική τους υπόθεση την επιτυχία του.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται εξορμήσεις:

  • Από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) σήμερα Πέμπτη σε επιχειρήσεις στην Αγίου Δημητρίου, αύριο Παρασκευή σε Αμπελόκηπους και στην Εγνατία και την Κυριακή 6/9 σε διανομείς.
  • Από την Ενωση Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης σήμερα Πέμπτη σε λογιστικά γραφεία του κέντρου και αύριο Παρασκευή στο Λογιστήριο του «Μασούτη» στη Θέρμη.
  • Από το Συνδικάτο Οικοδόμων, αύριο Παρασκευή στο Αμαξοστάσιο του Μετρό και στο εργοτάξιο του αεροδρομίου και το Σάββατο 5/9 σε εργοτάξια του κέντρου (ξενοδοχεία).
Το ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των σωματείων το Σάββατο 12/9 και να στηρίξουν τις αγωνιστικές δράσεις που προετοιμάζουν για την Παρασκευή 11/9 τα σωματεία στο χώρο της Υγείας.

Επίσης, στις 11 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιό του, ενώ το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτέμβρη θα οργανώσει εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ