Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΠΕΣΙΝΕ ΤΗΣ ΕΣΑΚ
Καταγγέλλει σχέδια απολύσεων

Στην απόλυση 13 εργαζομένων σε εργολαβία, προχωρεί η εταιρία

Την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική της ΠΕΣΙΝΕ, που προχωράει στην απόλυση 13 εργαζομένων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή ΠΕΣΙΝΕ της ΕΣΑΚ, τονίζοντας ότι οι απολύσεις προωθούνται με «αδιαφανείς διαδικασίες συνδιαλλαγής, έχοντας στόχο τη συμπίεση του εργατικού κόστους» και ότι η επιχείρηση αδιαφορεί «για το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί».

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ, σημειώνει ότι την περασμένη Τρίτη «13 εργαζόμενοι της εργολαβίας Λ. ΚΑΡΑΛΗ, ενημέρωσαν την επιφυλακή του Σωματείου, ότι στις 29 Φλεβάρη απολύονται γιατί το αντικείμενο της δουλιάς τους προσφέρθηκε να το αναλάβει ο εργολάβος ΤΣΟΥΡΑΣ, δίνοντας 30% φθηνότερη τιμή, χωρίς να προκηρυχτεί διαγωνισμός».

Η κατάσταση αυτή, σημειώνεται, «σηματοδοτεί ένα τελείως ξεχωριστό "θεσμικό πλαίσιο" αδιαφάνειας και εκβιασμών με στόχο την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος, ώστε να καταστήσουν τους εργαζόμενους των εργολαβιών υποχείρια και εκ περιτροπής άνεργους».

Τέλος η ΕΣΑΚ στην ανακοίνωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου, το Σωματείο «Ενωση», τη Νομαρχία Βοιωτίας, τους δημάρχους Διστόμου, Λιβαδειάς και Δαύλειας και τους κοινοτάρχες Αντικύρας και Κυριακίου σε σύσκεψη, για να παρθούν « υποχρεωτικά» αποφάσεις, για την αντιμετώπιση της νέας πρόκλησης της ΠΕΣΙΝΕ. Ταυτόχρονα, τους καταλογίζει ευθύνες επειδή μέχρι σήμερα δεν εναντιώθηκαν στα σχέδια της ΠΕΣΙΝΕ, η οποία οδήγησε δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ