Κυριακή 6 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Εντυπωσιακό το Fiat Stilo Abarth Rally

Η ξεχωριστή αυτή έκδοση βασίζεται στην κανονική έκδοση Stilo 1.8 16v, αλλά έχει υποστεί τις απαραίτητες βελτιώσεις ώστε να συμβαδίζει με τα διεθνή στάνταρ της FIAT. Η κυριότερη διαφορά από την κανονική έκδοση βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα. Ο χωρητικότητας 1747κ.εκ. κινητήρας έχει μεγαλύτερη ισχύ από την αρχική των 133 ίππων, και πλέον αποδίδει 157 ίππους στις 6900 σ.α.λ.

Το σύστημα μετάδοσης της κανονικής έκδοσης καλύπτει πλήρως τα αυξημένα φορτία του ισχυρότερου κινητήρα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι σχέσεις μετάδοσης είναι πιο κοντές. Ο συμπλέκτης είναι μονόδισκος αγωνιστικού τύπου, κατασκευασμένος από μείγμα μετάλλου και κεραμικού υλικού. Η ανάρτηση έχει υποστεί ενισχύσεις σε κάποια μέρη, ενώ θα διατίθεται με δύο ρυθμίσεις: ασφάλτινη και εκτός δρόμου. Τα αμορτισέρ προέρχονται από τη γνωστή Bilstein, ενώ τα ελατήρια είναι της Eibach.

Διαφορετικών διαστάσεων τροχοί χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Στην άσφαλτο τοποθετούνται τροχοί 7x17 ιντζών, ενώ για τους χωμάτινους αγώνες 6x15ιντζών.

Τα φρένα έχουν αεριζόμενους δίσκους στους μπροστινούς τροχούς και απλούς δίσκους στους πίσω, ενώ η κατανομή της πίεσης πέδησης ρυθμίζεται από τον οδηγό. Το χειρόφρενο είναι και αυτό υδραυλικό.

Το αμάξωμα του Stilo Abarth Rally είναι ενισχυμένο με roll bar, ενώ υπάρχει ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, διακόπτης για την αποκοπή της παροχής ρεύματος, καθώς και αγωνιστικά καθίσματα μπάκετ με ζώνες πέντε σημείων.

Ολος ο εξοπλισμός συμβαδίζει με τους κανονισμούς της FIAΤ, καθιστώντας το Stilo Abarth Rally έτοιμο για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ