Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε εξέλιξη η πλατιά εξόρμηση με την Ανακοίνωση - Κάλεσμα της ΚΕ

Εξόρμηση στο Παγκράτι
Εξόρμηση στο Παγκράτι
Μια πλατιά εξόρμηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί του περασμένου Σαββάτου από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», για τη διάδοση της Ανακοίνωσης - Καλέσματος της ΚΕ του Κόμματος.

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να φτάσουν σε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, κάνοντας «εργαλείο» το Κάλεσμα της ΚΕ: Για εξοπλισμό, για οργάνωση της πάλης, για να προσανατολιστεί η συζήτηση στην ουσία των εξελίξεων, να φωτιστούν ο πραγματικός αντίπαλος του λαού και η διέξοδος.

Εξορμήσεις πραγματοποιούνται σε εργοστάσια, εργοτάξια, επισιτιστικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, δημοτικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σε πλατείες και άλλα κεντρικά σημεία, στέκια νεολαίας κ.α. Ανάρπαστη έγινε άλλωστε η εφημερίδα με το Κάλεσμα της ΚΕ στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, ήδη οργανώνονται συσκέψεις σε κλαδικές Οργανώσεις όπως και σε συνοικίες, όπου συζητούνται οι εξελίξεις και οργανώνεται η παρέμβαση του Κόμματος, ενώ ειδικά στην Αττική παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Κάτι πρέπει να γίνει», «η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη»: Τέτοιες εκφράσεις ακούγονταν σε κάθε εξόρμηση το περασμένο Σαββατοκύριακο, με εργαζόμενους και νεολαίους να μεταφέρουν την αγωνία τους, ενώ η κουβέντα με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ εστιάζει στους ανταγωνισμούς στην Ανατ. Μεσόγειο και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας, στην πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, στην επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής, του αντικομμουνισμού. Κάθε ένα από τα παραπάνω μέτωπα αναδεικνύει άλλωστε τη στρατηγική που ακολουθούν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.


Ενώ, με βάση τις εξελίξεις που είναι κρίσιμες σε όλα αυτά τα μέτωπα αναδεικνύεται από τις Οργανώσεις του Κόμματος η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος που έχει να επιλέξει σήμερα ο εργαζόμενος λαός.

Οπως αναφέρεται στο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ: «Δίνουμε τη μάχη ώστε οι καθημερινοί αγώνες στα διάφορα μέτωπα να οδηγούν στην ενίσχυση του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, σε μαζική συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, στους φορείς των αυτοαπασχολουμένων - επαγγελματιών, των αγροτών, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, των μαθητών, των φοιτητών. Να δυναμώνει η κοινή δράση, η Κοινωνική Συμμαχία, σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να ανοίγει ο δρόμος στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο όσο ποτέ σήμερα ακόμα περισσότερο να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Συνεχίζουμε λοιπόν ακόμα πιο αποφασιστικά, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης.


Σύσκεψη στα Γλυκά Νερά
Σύσκεψη στα Γλυκά Νερά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ