Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΕΖΟΣ ΥΠΕΞ
Αιχμές για υποκίνηση «πολύχρωμων επαναστάσεων» στην Ασία

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ορισμένες ξένες δυνάμεις επιδιώκουν να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο «πολύχρωμων επαναστάσεων» στην Ασία, δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι, προειδοποιώντας ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τα ζωτικά συμφέροντα της Κίνας. Ο Γουάνγκ έδωσε συνέντευξη στο κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», μετά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Οργάνωσης για τη Συνεργασία της Σαγκάης (10 Σεπτέμβρη) στη Μόσχα και την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Καζακστάν, Κιργιστάν και Μογγολία (16 Σεπτέμβρη).

«Τελευταία, οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των γειτονικών της χωρών εξελίσσονται σε θετική κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια αστάθεια έχει αυξηθεί και η παγκόσμια ασφάλεια αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και απειλές. Διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και οι "τρεις δυνάμεις του κακού" (τρομοκρατία, εξτρεμισμός και αυτονομισμός) έχουν αυξήσει τις δραστηριότητές τους στην περιοχή», είπε ο Γουάνγκ.

Μάλιστα «έδειξε» προς «ορισμένες ξένες δυνάμεις» που όπως είπε «χρησιμοποιούν διάφορα πρόσχημα για να αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της περιοχής και επιδιώκουν να ξεκινήσουν ένα νέο κύμα πολύχρωμων επαναστάσεων».

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ φρόντισε άλλωστε να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες - ανταγωνιστές στη Δύση, υπογραμμίζοντας πως «η Ρωσία, η Κεντρική Ασία και η Μογγολία είναι σημαντικοί γείτονες της Κίνας», η οποία «δίνει μεγάλη προσοχή στην κατάσταση στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι τόσο η Ρωσία όσο και η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δήλωσαν πρόσφατα πως κυρίως οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν και υποκινούν τμήματα των διαδηλωτών της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, με στόχο να προκαλέσουν μια «πολύχρωμη επανάσταση» στη χώρα.

Επιπλέον, στέλεχος του λευκορωσικού υπουργείου Αμυνας σημείωσε προ ημερών ότι σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση η Λευκορωσία εκτιμά την υποστήριξη από τους εταίρους της, τη Ρωσία και την Κίνα, προσθέτοντας πως η υποστήριξή τους αυτή «δείχνει ότι ο δρόμος που επέλεξε η χώρα μας και ο λαός μας είναι ο σωστός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ