Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στα σκαριά διάταγμα Τραμπ κατά του Ιράν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αποφασισμένη να σφίξει κι άλλο τον κλοιό των κυρώσεων και της πίεσης έναντι του Ιράν δείχνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ φέρεται να ετοιμάζει προεδρικό διάταγμα που θα του επιτρέπει να επιβάλλει κυρώσεις σε όποιον παραβιάζει το εμπάργκο εξαγωγής συμβατικών όπλων στο Ιράν, που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ αλλά εκπνέει στο τέλος Οκτώβρη.

Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι το προεδρικό διάταγμα σε βάρος του Ιράν και όσων χωρών θελήσουν να του πουλήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ανέφεραν δε πως το κείμενο θα συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η κυβέρνηση Τραμπ να τιμωρήσει όσους παραβιάζουν το εμπάργκο με νέες κυρώσεις, αποκλείοντας την πρόσβασή τους στην αμερικανική αγορά.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, ο Τραμπ μεταβαίνοντας στα κεντρικά γραφεία των Εθνικών Αρχείων υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με στόχο, όπως υποστήριξε, τη συγκρότηση της «επιτροπής 1776», προκειμένου να αλλάξει το αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων της χώρας και να γίνει η εκπαίδευση «πατριωτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ