Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το χρέος παραμένει: Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Στα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ΚΝΕ οργάνωσε πολύμορφες πρωτοβουλίες την Παρασκευή στο χώρο του Φεστιβάλ

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!». Μήνυμα καταδίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έστειλαν νεολαία, εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές που συμμετείχαν την Παρασκευή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η δεύτερη μέρα των φετινών εκδηλώσεων συνέπεσε με τη συμπλήρωση επτά ετών από τη μέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός, δολοφονημένος από το μαχαίρι χρυσαυγίτη.

Το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε πολύμορφα στο Φεστιβάλ:

  • Με την ανακοίνωση που μοίραζαν μέλη της ΚΝΕ στις πύλες εισόδου και σε άλλα σημεία του χώρου.
  • Με το κάλεσμα καταδίκης και απομόνωσης των ναζιστών και τα τραγούδια που ακούγονταν από τα μεγάφωνα μέχρι να ξεκινήσει η εκδήλωση.
  • Με την υπόμνηση στην ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκου Αμπατιέλου, πως «ο Παύλος θα ζει στο δρόμο του αγώνα, ενώ φτάνει επιτέλους η μέρα που πρέπει να βρει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή». Με τα τραγούδια που ακούστηκαν στη συναυλία που ακολούθησε.
  • Με το βίντεο που «σήκωσε» η ΚΝΕ στο YouTube και στο πόρταλ «902.gr» την Παρασκευή. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ που έφτασαν στην Πανεπιστημιούπολη μετά τη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Κερατσίνι και στις παρέες, στις συζητήσεις, συναντούσες το πείσμα και την αποφασιστικότητα για την ανάγκη να τσακιστούν τα τσιράκια των αφεντικών, οι φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Το χρέος παραμένει!

«7 χρόνια μετά, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε!», τονίζει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της. «Η παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο, είναι λαϊκή απαίτηση», σημειώνει και προσθέτει: «Το χρέος, όμως, παραμένει! Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που γεννά αυτά τα εκτρώματα. Μόνο η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να στείλει τα ναζιστικά αποβράσματα εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια της Ιστορίας».



Η ανακοίνωση της ΚΝΕ που μοιράστηκε πλατιά στο χώρο και η αφίσα για το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της ΚΝΕ που μοιράστηκε πλατιά στο χώρο και η αφίσα για το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ