Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Οι αντίπαλοι ΝΟΒ και Υδραϊκού στο Champions League

Σε Βουδαπέστη και Συρακούσες θα αρχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της Βουλιαγμένης και του Υδραϊκού, που θα συμμετάσχουν στους αντίστοιχους προκριματικούς του Champions League πόλο ανδρών, διεκδικώντας την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Βουλιαγμένη κληρώθηκε στο B' γκρουπ της Βουδαπέστης, με αντιπάλους την ιταλική Μπρέσια, την τουρκική ΕΝΚΑ και τη ρουμανική Οραντέα. Στο Α' γκρουπ της ίδιας πόλης θα αγωνιστούν οι Ορβόσι (Ουγγαρία), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ραντνίσκι (Σερβία), Τεράσα (Ισπανία) και Τουρκουά (Γαλλία).

Από την άλλη ο Υδραϊκός, που μετέχει για πρώτη φορά στο Champions League, θα βρεθεί στο Β' γκρουπ των Συρακουσών, με αντιπάλους την ουγγρική Ζολνόκι, την κροατική Μλάντοστ και τη γαλλική Πεΐ Ντε. Στο άλλο γκρουπ θα βρεθούν οι Ορτίτζια Συρακουσών (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία) και Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο). Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 11 - 15 Νοέμβρη.

Με αλλαγμένο σύστημα τα προκριματικά

Σημειωτέον, λόγω πανδημίας η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (LEN) έχει προχωρήσει σε αλλαγές στη διαδικασία των προκριματικών σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ετσι οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα προκριματικά χωρίζονται σε δύο ομίλους και σε δύο υπο-γκρουπ σε κάθε όμιλο, σε διαφορετικές πόλεις, για λόγους ασφαλείας. Οι νικητές των υπο-γκρουπ προχωρούν στους τελικούς των ομίλων και οι δύο τελικοί νικητές είναι αυτοί που θα προκριθούν στη φάση των ομίλων, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα συνεχίσουν στο Euro Cup. Θυμίζουμε ότι ο νταμπλούχος Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους.

Στην Ευρωλίγκα γυναικών ο ΝΟ Λάρισας

Με 4 ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Ευρωλίγκα γυναικών, μετά τη σχετική έγκριση προς την ελληνική πλευρά από τη διοργανώτρια LEN. Ετσι ο ΝΟ Λάρισας, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή, θα ακολουθήσει στη διοργάνωση τους Ολυμπιακό, Βουλιαγμένη και Εθνικό Πειραιά. Οι αγώνες της προκριματικής φάσης στη διοργάνωση προγραμματίζονται για 5 - 7 Φλεβάρη του 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ