Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης
  • Σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Διογκώνεται το κύμα συμπαράστασης
  • Τη χορήγηση ασύλου και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης ζητούν φορείς και λαός της Μαγνησίας

Σήμερα στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους 192 Ασιάτες πρόσφυγες που διαμένουν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου και ζουν με το φόβο της επαναπροώθησης στις χώρες τους. Το ΠΑΜΕ, η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001», η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεόφιλος», που διοργανώνουν το συλλαλητήριο, καλούν σε μαζική συμμετοχή τους φορείς και το λαό της Μαγνησίας, για να απαιτήσουν τη χορήγηση ασύλου και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Και χτες πλήθος εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού επισκέφτηκαν το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων, όπου συζήτησαν μαζί τους και τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. Μεταξύ των άλλων, στο πλευρό των προσφύγων βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001», της Επιτροπής «Βόλος - Γένοβα 2001», της «Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας» Θεσσαλονίκης, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, του «Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας και πολλοί κάτοικοι του Βόλου. Ο λαός της Μαγνησίας από την πρώτη στιγμή εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, προσφέροντας με κάθε τρόπο ηθική και υλική βοήθεια.

Χτες εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Μαγνησίας και δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν την Ασφάλεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας ζητώντας να έρθουν σε επαφή με το σύνολο των προσφύγων για να «κινηθούν» οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το επιθυμούν. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας διέταξε τη διοικητική απέλαση των προσφύγων, δίνοντάς τους περιθώριο ενός μηνός. Οι 192 πρόσφυγες, που ήρθαν από Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, καλούν την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μπει τέλος στο δράμα του ξεριζωμού τους. Η Οδύσσειά τους, όπως όλα δείχνουν, δεν τέλειωσε στ' ανοιχτά της Γιούρας, όπου βούλιαξε το σαπιοκάραβο όπου τους πέταξαν τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι. Η δραματική έκκληση που απευθύνουν με ανακοίνωσή τους είναι χαρακτηριστική: «...Παρακαλούμε την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον μας. Ολοι εμείς επιθυμούμε να παραμείνουμε στη χώρα σας. Λόγω των διαφόρων καταστάσεων και προβλημάτων στις δικές μας χώρες, είναι αδύνατη η επιστροφή μας εκεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ