Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξάνονται οι αντιδράσεις για τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια

Την αύξηση κατά 50% στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, που ζητά από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της για «Μέσο Σταθερής Τροχιάς, για την Υποθαλάσσια, για πάρκιν περιφερειακά, ώστε ο ΟΑΣΘ να μην είναι το μοναδικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και με το πρώτο χιόνι οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλιά με τα πόδια».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων επισημαίνει ότι η αύξηση αυτή στα κόμιστρα του ΟΑΣΘ αποτελεί πρόκληση, δεδομένου ότι διανύουμε περίοδο λιτότητας για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε αυξήσεις 2,5%. Την ίδια στιγμή, τονίζει η ανακοίνωση, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία εξασφάλισε, με τη νέα σύμβαση που υπέγραψε με το δημόσιο, την αύξηση των επιδοτήσεων από το κράτος, που προέρχονται από το εισόδημα των φορολογούμενων, συμπεριφέρεται με ευθύνη της κυβέρνησης σαν στυγνός εισπρακτικός μηχανισμός.

Διαμαρτυρία στον υπουργό Μεταφορών, Χρ. Βερελή, για το ίδιο θέμα απέστειλε και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Στη διαμαρτυρία του στον υπουργό καταδικάζει την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σαν «καθαρά αντιλαϊκή ενέργεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ