Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Οι αμερικανικές κυρώσεις φέρνουν πείνα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σημάδια υποσιτισμού φέρει ένα στα οκτώ παιδιά στη Συρία, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των παιδιών στη Συρία που δεν τρέφονται επαρκώς (από ποιοτική και ποσοτική άποψη). Αυτό καταγράφει η έκθεση της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά» που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως μέσα στο τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 700.000 τα παιδιά και οι έφηβοι που πεινούν, πέρα από τα 4.600.000 που υποσιτίζονται καθώς βρίσκονται σε περιοχές κατεστραμμένες ή υποβαθμισμένες λόγω του πολυετούς πολέμου.

Η οργάνωση διαπίστωσε ακόμη ότι περίπου 6 στα 10 παιδιά στη Συρία δεν έχουν φάει φρούτα για τουλάχιστον ένα τρίμηνο. Χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας. Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις βάσει του λεγόμενου «Νόμου Καίσαρα» που, μεταξύ άλλων, αποκλείουν ή περιορίζουν σημαντικά τις συναλλαγές πολλών ξένων εταιρειών με το συριακό τραπεζικό σύστημα εξηγούν τη νέα αύξηση της πείνας στη Συρία. Αλλη αιτία επιδείνωσης της επισιτιστικής κρίσης σχετίζεται με τη σημαντική υποτίμηση της συριακής λίρας τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ