Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της χωματερής στη Φυλή

Αίτημα να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή και του χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσής της, με αφορμή την πυρκαγιά της 26ης Σεπτέμβρη, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Αναφέρει συγκεκριμένα στο αίτημά της:

«Ολοι γνωρίζουν και περισσότερο απ' όλους οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής τη ζοφερή κατάσταση που για δεκαετίες υπάρχει στην περιοχή από τις υπάρχουσες και διαρκώς επεκτεινόμενες χωματερές.

Το Σάββατο 26 Σεπτέμβρη μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο της χωματερής της Φυλής, γεμίζοντας για άλλη μια φορά με τοξικό νέφος την πολύπαθη αυτή περιοχή. Ταυτόχρονα πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Νέας Ζωής Ασπροπύργου, που είναι το δέκατο τέταρτο (!) εργοστάσιο ανακύκλωσης που καίγεται τους τελευταίους 20 μήνες κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρείται.

Η Πολιτική Προστασία έστειλε τρία μηνύματα μέσω του 112 και καλούσε τους κατοίκους να μείνουν σπίτι τους, σφραγίζοντας πόρτες και παράθυρα.

Οι δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν να παρθούν αποφάσεις απομάκρυνσης της χωματερής από την περιοχή τους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" 12 φορές έχει καταθέσει, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αίτημα συζήτησης και λήψης απόφασης συνολικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή και του χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσής της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ