Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Ποδαρικό» με ντέρμπι

Ποδαρικό με ντέρμπι κάνει η Α1 ανδρών για τη νέα χρονιά αφού στην πρώτη αγωνιστική του 2002 (13η συνολικά) υπάρχει το κλασικό ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Οπως είναι φυσικό η αυριανή κόντρα της Γλυφάδας (19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1) μονοπωλεί το ενδιαφέρον την τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου που όμως δε λείπουν και αλλά ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η έναρξη της νέας χρονιάς σηματοδοτεί και την έναρξη μιας περιόδου όπου περιλαμβάνει κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βέβαια, προς το παρόν το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επικείμενη κόντρα με τους αιώνιους αντιπάλους τους. Ο Ηλίας Ζούρος που έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στην πρόβα τζενεράλε την οποία έκανε την Τετάρτη στο φιλικό παιχνίδι με τη Δάφνη, προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του. Αλλωστε, αυτό είναι το μόνο πρόβλημά του αφού αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν μετά την επιστροφή στις προπονήσεις του Τόμιτς (ξεπέρασε την ίωση).

Μια από τα ίδια όμως ισχύουν και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που τελικά θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη όσο και Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, παρά το γεγονός ότι και οι δυο δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα στη μέση. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός δηλώνει αισιόδοξος για την πρώτη δύσκολη αποστολή της ομάδας του τη νέα χρονιά και όπως τόνισε: «Δουλέψαμε πολύ καλά κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος και οι παίκτες τα πήγαν περίφημα».

Κατά τα άλλα, η πρωτοπόρος ΑΕΚ, εν μέσω μεταγραφικών σεναρίων για τη θέση του δεύτερου ξένου, υποδέχεται σήμερα τη Δάφνη με τον Πολ Μακ Φέρσον να είναι προ των πυλών μετά την καινούρια εμπλοκή στο θέμα του Κρις Καρ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα έχει στη διάθεσή του τελικά τον Χατζή και τον Μπιλμπά αφού μπορεί να προπονήθηκαν χαλαρά εξαιτίας των προβλημάτων στο γόνατο αλλά δεν τίθεται θέμα συμμετοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Νέας Σμύρνης όπου ο φιλόδοξος Πανιώνιος φιλοξενεί τον εκπληκτικό φέτος Ηρακλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΑΕΚ-Δάφνη (19.00 ΟΑΚΑ), Αρης-Ηράκλειο (19.00 Αλεξάνδρειο), Πανιώνιος-Ηρακλής (17.00 Ν. Σμύρνη ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), ΚΑΟΔ-ΠΑΟΚ (19.00 Δράμα ΝΟΒΑ). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Γλυφάδα 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 1), Περιστέρι-Ιωνικός ΝΦ (19.00 Περιστερίου), Μαρούσι-Νήαρ Ηστ (20.00 Μαρούσι ΝΟΒΑ).

  • Σε κοινή γραμμή θα βαδίσουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, η ΕΟΚ με τους διαιτητές. Το θέμα της διαιτησίας αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στο διάλογο που έχει ξεκινήσει στο τέλος του 2001 μεταξύ ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ προκειμένου να τερματιστεί η μεταξύ τους κόντρα. Παρ' όλα αυτά, η ΕΟΚ φαίνεται πως τα βρήκε με τους διαιτητές, στη συνάντηση που είχε με τα αρμόδια όργανά τους (ΚΕΔ, ΟΔΚΕ, ΕΟΔ) το απόγευμα της Πέμπτης. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος, η συμφωνία με τους διαιτητής ανοίγει το δρόμο ώστε να βρεθεί ο τρόπος προκειμένου να σπάσουν τα συμβόλαια των διαιτητών με τον ΕΣΑΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ