Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης με το πλαίσιο αιτημάτων

Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε και εγκρίθηκε το ψήφισμα με το πλαίσιο αιτημάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-- Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100%, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.

-- Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος των αναγκών, για την άμεση λειτουργία των επιχειρήσεων και των καταστημάτων.

-- Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες.

-- Να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο, όχι με προσωρινά μπαλώματα. Να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στις περιοχές που έχουν ακόμα πρόβλημα.

-- Αμεση καταγραφή των νεκρών ζώων και απομάκρυνσή τους με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, γιατί αποτελούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους.

-- Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας με ευθύνη του κράτους, με γενναία χρηματοδότηση.

-- Να εξασφαλιστούν σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις, διαμονή και διατροφή για όσο διάστημα χρειαστεί. Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζεται για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, από τους οποίους πολλοί έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο λόγω της πλημμύρας.

-- Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα χρεών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΥΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη.

-- Διαγραφή τόκων και γενναίο «κούρεμα» κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια, αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.

-- Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού - νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

-- Να αποκατασταθεί η Δημοτική Πινακοθήκη και να διασωθούν τα έργα τέχνης. Ταυτόχρονα να στηριχθούν και να ενισχυθούν οικονομικά οι πολιτιστικοί - μορφωτικοί σύλλογοι που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς και οι αθλητικοί ερασιτεχνικοί σύλλογοι και σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ