Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Διεργασίες για έναν συμβιβασμό

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Την ύπαρξη γαλλο-γερμανο-ιταλικής συναίνεσης για την επιβολή κυρώσεων σε αυτούς που παραβιάζουν το εμπάργκο του ΟΗΕ στη Λιβύη, και ιδιαίτερα σε βάρος της Τουρκίας, που έχει παραδεχθεί απροκάλυπτα τη στρατιωτική υποστήριξή της στην κυβέρνηση της Τρίπολης, αποκάλυψε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του στην αραβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Al Araby al Jadeed».

Πρόσθεσε πως οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα έχουν σοβαρό κίνητρο για να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρουν «πολιτική λύση» στην κρίση, εάν προηγουμένως δεν σταματήσει η συνεχής ροή όπλων, πυρομαχικών και μισθοφόρων στην περιοχή. Εκανε έκκληση στη λεγόμενη διεθνή κοινότητα να ενώσει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της διαδικασίας στον ΟΗΕ για την εξεύρεση «πολιτικής λύσης». Αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως θέση της Γερμανίας είναι το κλείσιμο «όλων των κέντρων κράτησης» μεταναστών και προσφύγων στη Λιβύη, χαρακτηρίζοντας την ασφάλεια των μεταναστών στη θάλασσα «νομική και ανθρωπιστική υποχρέωση».

Νέα συνάντηση Σάρατζ - Ερντογάν

«Καλή είδηση» χαρακτήρισε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πρόσφατη πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού μνημονίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, κατά τη σαββατιάτικη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον Λίβυο δοτό πρωθυπουργό Φαγιέζ Σάρατζ.

Μετά τη συνάντηση Σάρατζ - Ερντογάν, που κράτησε μία ώρα, συναντήθηκαν υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες των δύο χωρών για μιάμιση ώρα, δίχως να ανακοινωθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ