Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η ασθένεια του Τραμπ και ο «πόλεμος» εντυπώσεων κυριαρχούν

Ο ασθενής Τραμπ έξω από το νοσοκομείο έκανε τη ...βόλτα του για να χαιρετήσει τους οπαδούς του

Tony Peltier

Ο ασθενής Τραμπ έξω από το νοσοκομείο έκανε τη ...βόλτα του για να χαιρετήσει τους οπαδούς του
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αποφασισμένος να δείξει πως παραμένει κραταιός και «ετοιμοπόλεμος», ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που νοσεί από τον κορονοϊό, συνέχισε και χτες τις κινήσεις εντυπώσεων, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές (3 Νοέμβρη). Αργά χτες το βράδυ με νεότερη ανάρτηση στο Twitter ανακοίνωσε μάλιστα πως παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Επίσης, αναφέρει «μη φοβάστε την COVID. Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Με κυβέρνηση Τραμπ αναπτύξαμε σπουδαία φάρμακα και γνώση. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν 20 χρόνια!».

Το βράδυ της Παρασκευής είχε προηγηθεί η εισαγωγή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ. Εκτοτε, έως χτες το απόγευμα, ο Πρόεδρος Τραμπ συνέχισε τον καταιγισμό αναρτήσεων σε Twitter και Facebook δηλώνοντας πως είναι καλύτερα από τη στιγμή έναρξης της νοσηλείας του. Εμφανίστηκε με κουστούμι στη σουίτα του σε βίντεο ευχαριστώντας τους γιατρούς, το προσωπικό του νοσοκομείου, τους υποστηρικτές του και όλους όσοι του έστειλαν ευχές για γρήγορη ανάρρωση, ενώ υπέγραψε και κάποια έγγραφα, που πολλοί παρατήρησαν ότι ήταν λευκές κόλλες. Ο Τραμπ δήλωσε επίσης: «Εμαθα πολλά για την COVID, έμαθα βιώνοντας την εμπειρία ο ίδιος, είναι σχολείο ζωής». Υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει για την ...εμπειρία του, ενώ από το επιτελείο του γίνονται εκκλήσεις για χρήση μάσκας. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με δεδομένη την ανεύθυνη στάση του Τραμπ σχετικά με την ασθένεια. Επικρίσεις επίσης δέχτηκε η βόλτα με αυτοκίνητο πέριξ του νοσοκομείου την Κυριακή, για να χαιρετήσει οπαδούς του, που από ορισμένους από τους θεράποντες γιατρούς του χαρακτηρίστηκε ριψοκίνδυνη. Ετσι, όσοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο και ήρθαν σε επαφή (έστω και με προστατευτικά μέσα) με τον Πρόεδρο, μπήκαν σε 14ήμερη καραντίνα, όπως και σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Λευκού Οίκου και η σύζυγός του.

Σύγχυση και αντιφάσεις

Ολο αυτό το διάστημα, οι αντιφατικές δηλώσεις του επικεφαλής των γιατρών του στρατιωτικού νοσοκομείου, δρ Σιν Κόλεϊ, και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, σε σχέση με την εξέλιξη της νόσου προκάλεσαν σύγχυση όπως και το πότε διαγνώστηκε πραγματικά με την ασθένεια.

Σε σχέση με την αγωγή που του χορηγήθηκε ανακοινώθηκε πως χρησιμοποιήθηκε ένα πειραματικό φάρμακο - κοκτέιλ της εταιρείας «Regeneron», ρεμδεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη, που δίνεται σύμφωνα με ειδικούς σε βαριές περιπτώσεις της COVID-19.

Η προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται. Σήμερα Τετάρτη στη Γιούτα γίνεται η τηλεμαχία των υποψήφιων αντιπροέδρων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις, ενώ κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν να προηγείται έως και 14 ποσοστιαίες μονάδες από τον Τραμπ. Ο Μπάιντεν πάντως ευχήθηκε (όπως και διάφοροι ηγέτες κρατών) ταχεία ανάρρωση στον αντίπαλό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ