Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στο πλευρό των πληγέντων για ουσιαστική στήριξη και οργάνωση των διεκδικήσεων

Το Στέκι Αλληλεγγύης πλημμυροπαθών
Το Στέκι Αλληλεγγύης πλημμυροπαθών
Η οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης, όπως και της κινητοποίησης και της διεκδίκησης για άμεσα μέτρα αποκατάστασης και ουσιαστικής στήριξης των πληγέντων, για να μην ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα, βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων που συσπειρώνονται σε αυτό, μαζικών φορέων, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στην Καρδίτσα.

Σημαντικό βήμα στην παραπάνω κατεύθυνση αποτελεί το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί εδώ και μια βδομάδα το Στέκι Αλληλεγγύης πλημμυροπαθών Καρδίτσας, ως χώρος συντονισμού, αποθήκευσης και διανομής των ειδών πρώτης βοήθειας που συγκεντρώνουν για τους πληγέντες συνδικάτα και μαζικοί φορείς. Το Στέκι Αλληλεγγύης λειτουργεί στη συυμβολή Μ. Αλεξάνδρου και Ελ. Βενιζέλου, καθημερινά από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ. Υπενθυμίζεται ότι τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τρόφιμα, κονσέρβες, νερά, συσκευασμένα προϊόντα άμεσης κατανάλωσης, βρεφικές πάνες, χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής κ.ά.

Μέχρι σήμερα, ξεχωρίζει η δράση που έχουν αναπτύξει στην παραπάνω κατεύθυνση οι Συντονιστικές Επιτροπές πληγέντων των Καμινάδων και του Αλιάκ Μαχαλά, που μαζεύουν, σπίτι το σπίτι, καθημερινά δεκάδες σακούλες με τα παραπάνω είδη πρώτης ανάγκης. Στο ίδιο πλαίσιο, σημαντική ήταν η συλλογή δεκάδων σακουλών από μαθητές της Λάρισας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής. Ακόμα, τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην κεντρική πλατεία, αφού νωρίτερα παρέδωσε σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στο Στέκι Αλληλεγγύης.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του ΕΚΛ, δήλωσε: «Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν σταματάμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους την έχουν ανάγκη, δεν σταματάμε να διεκδικούμε όλα τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης και προστασίας των πληγέντων, αλλά και αποζημιώσεων στο 100%. Τα Συνδικάτα έχουν από τη φύση τους την υποχρέωση να κάνουν τέτοιες παρεμβάσεις που αφορούν σε κάθε πλευρά της ζωής των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αφού η έμπρακτη αλληλεγγύη δείχνει τη συνειδητοποίηση της ανάγκης τού "όλοι για έναν και ένας για όλους"».

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας

Σε μια σειρά από παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες διεκδίκησης μέτρων για τους κατοίκους και τις περιοχές που έχουν πληγεί, προχωρά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας. Απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Καρδίτσας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αφού τονίζει πως η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε από την πλημμύρα στην πόλη και πολλά χωριά του νομού Καρδίτσας δεν ήταν μοιραίο να συμβεί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμοι, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, αλλά ήρθε ως αποτέλεσμα της απουσίας μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση, ζητά από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε:

-- Να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν σύντομα όλα τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο και των γεφυρών του νομού Καρδίτσας που καταστράφηκαν.

-- Να συμβάλει στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού, να γίνουν απολυμάνσεις του νερού.

-- Να προχωρήσουν η συγκέντρωση και ταφή των νεκρών ζώων που κείτονται σε διάφορες περιοχές, η απομάκρυνση βοθρολυμάτων που ανακατεύτηκαν με λάσπη και μπάζα στις πληγείσες περιοχές.

Ταυτόχρονα καταθέτει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων ώστε να υλοποιηθεί με ευθύνη του κράτους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, με γενναία κρατική χρηματοδότηση και αξιοποίηση ευρωενωσιακών πόρων, για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Να γίνουν άμεσα ψεκασμοί για τα κουνούπια

Με δεδομένη την εμφάνιση μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών στο νομό Καρδίτσας, τα οποία είναι όχι απλά ενοχλητικά αλλά επικίνδυνα για την υγεία του λαού, αφού μπορεί να μεταφέρουν από διάφορες εστίες μόλυνσης που έχουν προκληθεί μετά την πλημμύρα, διάφορες ασθένειες (ιός του Νείλου, κ.ά.), η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από την περιφερειακή αρχή να προχωρήσει κατεπειγόντως σε ψεκασμούς, σε όλο το νομό, για την προστασία της υγείας του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ