Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αύριο το νέο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού

Στις 12 μ. στο υπουργείο Παιδείας

Στο υπουργείο Παιδείας διαδηλώνουν αύριο Παρασκευή οι μαθητές της Αθήνας. Μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονιών.

Οι μαθητές συνεχίζουν να διεκδικούν τα αιτήματα για τα οποία χιλιάδες βγαίνουν εδώ και δυο βδομάδες στους δρόμους σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας ότι «είμαστε ήδη νικητές». «Γιατί αποδείξαμε στην πράξη ότι όταν είμαστε ενωμένοι μας φοβούνται! Γιατί τώρα πια δεν περνάει το παραμυθάκι τους ότι είμαστε "αρνητές μάσκας", ότι "αγωνιζόμαστε για χαβαλέ", ότι "θέλουμε να χάσουμε μάθημα", ότι "τα αιτήματά μας δεν είναι λογικά" και τόσα άλλα. Τώρα πια όλη η κοινωνία ξέρει ότι έχουμε δίκιο, γιατί ο μόνος τρόπος να γίνεται το μάθημα κανονικά και με ασφάλεια είναι να κάνουν πράξη τα αιτήματά μας για περισσότερους καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, απολυμάνσεις, επιπλέον αίθουσες», σημειώνεται στην ανακοίνωση μετά την ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Κάλεσμα προς όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, για να διεκδικήσουν μαζί με τα παιδιά τους: Μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών - 15 μαθητές ανά τμήμα. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία όπου εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί, με αντίστοιχα αιτήματα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει για αύριο τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 11 π.μ. - 2 μ.μ., δηλώνοντας για μια ακόμα φορά ότι οι μαθητές έχουν δίκιο. «Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα: Σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους», τονίζει ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών που πραγματοποιήθηκε χτες μετά το τέλος της μεγάλης διαδήλωσης, στο παρκάκι μπροστά στο ΕΚΘ, αποφάσισε συνέχιση του αγώνα με: Μαζικές συνελεύσεις και εκλογικές διαδικασίες τις επόμενες μέρες, μέσα από τις οποίες θα παρθούν και νέες αποφάσεις συντονισμού. Το Σάββατο 10/10, στις 7 μ.μ., δράσεις στον Λευκό Πύργο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Και, τέλος, την Πέμπτη 15/10 συμμετοχή μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ