Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Απαντά στις επιθέσεις αντιδραστικών δυνάμεων

Την επίθεση σε μέλη του στις 4 Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, σε ένα περιστατικό που έρχεται ως συνέχεια προκλήσεων αντιδραστικών δυνάμεων που ενοχλούνται από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών.

Οπως σημειώνει, η επίθεση έγινε στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης, σε μέλη του Κόμματος που διακινούσαν την εφημερίδα τους, «Boyun Egme», που είχε κεντρικό τίτλο ότι «Οι θρησκευτικοί φανατισμοί είναι επιζήμιοι για τους εργαζόμενους». Τα αντιδραστικά στοιχεία βιαιοπράγησαν εναντίον των κομμουνιστών και υπήρξαν τραυματισμοί και από τις δύο πλευρές.

Εξηγώντας αυτές τις επιθέσεις και προκλήσεις, σε ανακοίνωσή του το ΚΚ Τουρκίας αναφέρει ότι «ιδιαίτερα μετά την πανεθνική συνδιάσκεψή του το 2018, που αποφάσισε να ανοίξει συνοικιακά γραφεία και πολιτιστικά κέντρα ειδικά στις εργατογειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων, τόσο το ισλαμιστικό κυβερνών κόμμα ΑΚP όσο και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις έχουν ιδιαίτερα θορυβηθεί από τη μεγάλη απήχηση που έχει σε αυτές τις περιοχές η παρέμβαση των κομμουνιστών».

Χαρακτηριστικά, τονίζει ότι τα γραφεία του Κόμματος έχουν γίνει το κέντρο της συσπείρωσης εργαζομένων, εργατικής αλληλεγγύης για την οργάνωση της πάλης τους τόσο στις γειτονιές όσο και στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, στην καταπίεση των γυναικών. Ταυτόχρονα, είναι και αξιόλογοι χώροι πολιτισμού και γνώσης.

Αυτή ακριβώς η δράση έχει θορυβήσει τις αντιδραστικές δυνάμεις. Ετσι στις 4 Οκτώβρη, όταν δεν πέρασε το κλίμα τρομοκρατίας από την αποφασιστικότητα των μελών του κόμματος, η αστυνομία επενέβη για να στηρίξει τις αντιδραστικές δυνάμεις, που διέδιδαν φήμες ότι οι κομμουνιστές «έκαναν διαδήλωση υποστήριξης της Αρμενίας» ή ότι «έκαιγαν εθνικές σημαίες».

Καταλήγοντας το ΚΚ Τουρκίας σημειώνει ότι θα συνεχίσει τη δράση του υπερασπιζόμενο τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, τιμώντας και την 100ή επέτειο από την ίδρυσή του, που γιορτάζει φέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ