Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τηλεμαχία υποψήφιων αντιπροέδρων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στη σκιά της πρόσφατης ασθένειας του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, από τον κορονοϊό και το σόου που ακολούθησε, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα τα ξημερώματα, μετά τις 4.00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) το πρώτο και μοναδικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπροέδρους: Τον απερχόμενο Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και την υποψήφια των Δημοκρατικών για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Σύγχυση δημιούργησαν αντιφατικές πληροφορίες για το εάν και πόσο εργάστηκε χτες ο Πρόεδρος Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου μετά την επιστροφή του από το νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο οικονομικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Λάρι Κούντλοου, δήλωσε πάντως στο δίκτυο CNBC ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος βρέθηκε την Τρίτη στο Οβάλ Γραφείο «λαμβάνοντας τις μέγιστες προφυλάξεις».

Αυτά ενώ χτες ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης διέταξε τους λογιστές του Αμερικανού Προέδρου να παραδώσουν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές τους φορολογικούς φακέλους του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι δικηγόροι του ηγέτη των ΗΠΑ αναμενόταν πως θα ασκούσαν έφεση.

Σε σχέση με την τηλεμαχία σε τηλεοπτικό στούντιο του Σολτ Λέικ Σίτι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο Πενς θα επιχειρούσε να αποδείξει πως είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο εάν επιδεινωθεί η υγεία του Προέδρου Τραμπ. Η Χάρις, που επέλεξε να μείνει για πολλές βδομάδες στο παρασκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας, θα προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους για την ετοιμότητά της να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα σε οποιαδήποτε στιγμή της προεδρικής θητείας του 77χρόνου Μπάιντεν ενδεχόμενα αυτό απαιτηθεί, εφόσον βεβαίως κερδίσει τις εκλογές στις 3 Νοέμβρη...

Χτες, πάντως, η υποεπιτροπή της Επιτροπής Δικαιοσύνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων με αρμοδιότητα στον έλεγχο των μονοπωλίων της αγοράς, εξέτασε το ενδεχόμενο παραβάσεων από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας («Facebook», «Google», «Apple», «Amazon»), εντοπίζοντας μόνο «επιθετικές εξαγορές», προκειμένου να πληγούν οι ανταγωνιστές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ