Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καλεί σε επαγρύπνηση μπροστά στο άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού

Από προηγούμενες κινητοποιήσεις του ΠΜΣ
Από προηγούμενες κινητοποιήσεις του ΠΜΣ
Σε επαγρύπνηση και συλλογική διεκδίκηση καλεί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού, μετά και την ενημερωτική διάσκεψη που έγινε με κάλεσμα της υπουργού Πολιτισμού προς τα αντίστοιχα σωματεία και τους εκπροσώπους των εργοδοτών, για το σχέδιο ανοίγματος των χώρων του Πολιτισμού. Από την πλευρά της κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι η πληρότητα των Μουσικών Σκηνών και Θεάτρων θα εξαρτάται από τα υγειονομικά δεδομένα όπως αυτά θα καταγράφονται ανά γεωγραφικό νομό, και μπορεί να υπάρχει πληρότητα 65% ή 50% ή 30%, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα για την Αττική.

Σύμφωνα με τον ΠΜΣ, η υπουργός Πολιτισμού απέφυγε να δώσει απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και συγκεκριμένα:

  • «Για την επιδότηση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το "ταμείο" της κυβέρνησης φτάνει για 20 χιλιάδες εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό δεν αφορά αυτούς που είναι δικαιούχοι από τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης. Θυμίζουμε πως δικαιούχοι σήμερα είναι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς αναστολής.
  • Για τις αποζημιώσεις λόγω ακυρώσεων από παραγωγούς ή δήμους και Περιφέρειες, θεώρησε πως αυτό δεν αφορά το υπουργείο και πως όπου υπήρχαν συμβάσεις προβλέπονται και αποζημιώσεις από τους παραγωγούς! Επανέφερε ουσιαστικά τη θέση της ότι φταίμε οι μουσικοί για τη μαύρη εργασία και όχι η εργοδοσία, λέγοντάς μας ότι είναι ευθύνη μας που δεν προβλέπουν αποζημιώσεις σε περίπτωση ακύρωσης συμβάσεων που υπογράφουμε. Φαίνεται ότι μόνο εμείς δεν ξεχνάμε τη διαχρονική στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων από όλες τις κυβερνήσεις που καταστρατήγησαν τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο ΠΜΣ, αφού σχολιάζει ότι «το αν και πώς θα επιστρέψουμε ορισμένοι στην εργασία μας θα είναι ένα αποτέλεσμα οικονομικών δεδομένων που αφορούν τους εργοδότες και της εξέλιξης της πανδημίας», διαμηνύει ξεκάθαρα: «Η επιστροφή στη σκηνή με 30% πληρότητα δεν θα επιτρέψουμε να σημάνει 70% μείωση του μισθού μας. Στα δύσκολα που έρχονται μας μένει ένας δρόμος. Ο δρόμος της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης σε όλα τα μέτωπα, απέναντι στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα που ευθύνονται για το πώς έφτασε το επάγγελμά μας ως εδώ, αλλά και απέναντι στην εργοδοσία».

Στη Θεσσαλία

Το παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ συγκεντρώνει καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης τρόφιμα για τους πληγέντες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, και θα τα παραδώσει αύριο Σάββατο. Την ίδια μέρα, στην Καρδίτσα, μαζί με μουσικούς από όλη τη Θεσσαλία, θα προχωρήσει σε μουσική πορεία αλληλεγγύης, για να γεμίσουν με αγωνιστικό θάρρος και αισιοδοξία τους εργαζόμενους της πόλης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ