Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Δεν ήταν έργο Αλβανών εθνικιστών

Τέσσερις νεαροί, από την περιοχή της Θεσπρωτίας, είναι σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, οι δράστες των εκρηκτικών μηχανισμών που πυροδοτήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς και στο μέγαρο της Μητρόπολης, στις 15 Δεκέμβρη και ξημερώματα Πρωτοχρονιάς αντίστοιχα.

Οι τέσσερις νεαροί που είχαν συστήσει από κοινού μια ομάδα με την επωνυμία «4 Γενάρη» συνελήφθησαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής - μετά από λίγες ώρες αφού είχαν ρίξει δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πόλη της Παραμυθιάς, χωρίς να σημειωθούν ζημιές προκαλώντας μόνο ισχυρό κρότο - όπου και ομολόγησαν κατά την προανάκριση τη συμμετοχή τους στις παραπάνω ενέργειες.

Πρόκειται για τους Θωμά Γκόντορα 22 ετών, Σπύρο Κουρούτη 18 ετών, Γρηγόρη Λιάρο 18 ετών και Θεόδωρο Παύλου 19 ετών.

Η αστυνομία από την πλευρά της δεν ανακοίνωσε επίσημα ποια ήταν τα κίνητρα των τεσσάρων νεαρών, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι νεαροί προχώρησαν στις τοποθετήσεις εκρηκτικών για λόγους αντεκδίκησης με αφορμή τις πολλές κλήσεις που δέχονταν για τα μηχανάκια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η συμπεριφορά ορισμένων εθνικιστικών κύκλων και παραγόντων της περιοχής που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή και χωρίς την ύπαρξη κανενός αποδεικτικού στοιχείου, να επιρρίψουν την ευθύνη σε ομάδες Αλβανών εθνικιστών με στόχο την ενσωμάτωση της «Τσαμουριάς» στην Αλβανία, προλειαίνοντας έτσι το έδαφος για την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οχι μόνο διαψεύστηκαν όσοι υποστήριξαν πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούσαν έργο Αλβανικών εθνικιστικών οργανώσεων αλλά και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ