Τρίτη 8 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΠΟΛΗ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τι θα γίνει με τις καταπατήσεις;

Τις ευθύνες κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με τις καταπατήσεις δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων της Πεντέλης από τον οικοδομικό συνεταιρισμό «Νέα Αιολίς» στη Ροδόπολη και το Διόνυσο Αττικής, τονίζουν βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη, έχοντας καταθέσει στο παρελθόν δύο Ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με αυτές τις καταπατήσεις, επανέρχονται στο ζήτημα με νέα Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Οικονομίας - Οικονομικών, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης - Αποκέντρωσης.

Μεταξύ άλλων ερωτούν: Αν η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ προτίθεται να αποδώσει τις όποιες ευθύνες προκύψουν για τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνειδητά επιτρέπουν την παράνομη επέκταση του οικοδομικού συνεταιρισμού. Τον υπουργό Γεωργίας, γιατί δεν ελέγχονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες που καθυστερούν την καταμέτρηση του συνεταιρισμού και επιτρέπουν τις παράνομες επεκτάσεις του.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης, αν σχετίζεται με τυχόν εμπλοκή ανώτερων δικαστικών λειτουργών η καθυστέρηση της παραπομπής των υπευθύνων για τις καταπατήσεις στην εν λόγω περιοχή. Τον υπουργό Οικονομίας - Οικονομικών, ποια τα αποτελέσματα έρευνας του ΣΔΟΕ Αττικής μετά από καταγγελία για οικονομικές ατασθαλίες του υπό εκκαθάριση οικοδομικού συνεταιρισμού, καθώς και παραγόντων του.

Εξάλλου, ερωτούν τον υπουργό Εσωτερικών τι θα κάνει ώστε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και οι Κοινότητες Ροδόπολης και Διονύσου να πάρουν μέτρα για να σταματήσουν οι παράνομες επεκτάσεις του συνεταιρισμού. Τέλος, αν θα αποδώσουν τις όποιες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες προκύψουν για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ενώ γνωρίζουν όλα τα σχετικά στοιχεία, διευκολύνουν και επιτρέπουν την παράνομη επέκταση της «Νέας Αιολίδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ