Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μπρος - πίσω» για την επιστροφή των φιλάθλων

Eurokinissi

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση, οι κυβερνητικές παλινωδίες στο κρίσιμο ζήτημα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα προκαλούν πολλά ερωτήματα. Χτες, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ακυρώθηκε η αρχική απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για παρουσία κόσμου πρώτα στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και μετά στη Super League 1, από την 7η αγωνιστική. Η απόφαση, που ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη Δευτέρα, επέτρεπε τη διεξαγωγή αγώνων με παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 10% επί της συνολικής χωρητικότητας για κάθε κερκίδα και με πλαφόν τα 35.000 άτομα.

Αρκετά ερωτήματα

Από πλευράς κυβέρνησης διευκρινίστηκε ότι η πρωθυπουργική παρέμβαση έγινε διότι προέκυψαν νέα δεδομένα στην εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, ενώ κρίθηκε και πως μια τέτοια ενέργεια θα έδινε «λάθος μήνυμα» στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας. Την ίδια ώρα, όμως, οι κυβερνητικές αντιφάσεις σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα προκαλούν πλήθος ερωτημάτων για τον τρόπο και το σκεπτικό υπό το οποίο πάρθηκε η απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται συνεχώς, ακόμα και στο χώρο του αθλητισμού. Για «μη κατάλληλη στιγμή» για επιστροφή των φιλάθλων έκανε λόγο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στη χτεσινή ενημέρωση.

Σημειωτέον, για το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα ασκήθηκε έντονη πίεση το τελευταίο διάστημα, κυρίως από τους επιχειρηματίες των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας, ενώ πρόσφατα η Super League 1 κατέθεσε στην Υγειονομική Επιτροπή σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων.

ΚΚΕ: «Οι κυβερνητικές παλινωδίες βλάπτουν την υγεία»

Σχολιάζοντας το θέμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Και στο ζήτημα της ασφαλούς επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα αναδεικνύονται για μια ακόμα φορά οι συνεχείς κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες, που βλάπτουν σοβαρά την υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ