Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Απεργιακή ετοιμότητα και πολύμορφη δράση απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση

Με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες, με κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουν την πολύμορφη δράση τους για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Με τις πρωτοβουλίες τους εντείνουν τη μάχη της ενημέρωσης για την εντεινόμενη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, βρίσκονται σε απεργιακή ετοιμότητα απέναντι στις νέες βάρβαρες ανατροπές που βρίσκονται στα σκαριά.

Σε συνθήκες που κυβέρνηση και εργοδοσία εντείνουν την επίθεση στο εισόδημα, στην περιουσία και την κατοικία των εργαζομένων και του λαού, τους οποίους αφήνουν ταυτόχρονα εκτεθειμένους στην πανδημία, χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την προστασία τους, η ατζέντα των νέων αντεργατικών μέτρων περιλαμβάνει νομοσχέδια που φέρνουν επιπλέον ανατροπές στα Εργασιακά στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της «ευελιξίας», καθώς και νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση.

Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση, συνδικαλιστικές οργανώσεις σημαίνουν συναγερμό σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, παίρνουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει τον νέο νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης.

Σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη πάρει οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Την προκήρυξη απεργίας ως απάντηση στην προώθηση των μέτρων αποφάσισε επίσης το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, απεργιακή απόφαση πήρε επίσης η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπως και η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, ενώ χτες οι αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίστηκαν, μεταξύ άλλων, με την κινητοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων για τη ΣΣΕ στον Επισιτισμό, μπροστά και στη μέρα δράσης στον κλάδο στις 2 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ