Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αποφάσεις οργάνωσης και πάλης από τη συνέλευση των αντιπροσώπων

Διεξαγωγή αρχαιρεσιών, ορισμό νέας διοίκησης και προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στη Γενική Συνέλευση που οργάνωσε την Κυριακή, μετά την άρνηση της διορισμένης διοίκησης να υλοποιήσει αυτήν την καταστατική της υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Σεπτέμβρη, σε επιστολή τους προς τη διορισμένη διοίκηση του ΕΚΚ, 57 αντιπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων απαίτησαν την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων για τη διεξαγωγή συνεδρίου και αρχαιρεσιών του ΕΚΚ που εκκρεμούν από τον Γενάρη του 2019, ώστε αυτό να μετατραπεί σε όπλο της εργατικής τάξης στους αγώνες της.

Μετά την άρνηση της διορισμένης διοίκησης, στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Κυριακής συμμετείχαν τα 2/3 του συνόλου των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και αποφάσισαν ότι «τη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, τη δράση του στην κερκυραϊκή εργατική τάξη και τους χώρους δουλειάς αναλαμβάνουμε τα σωματεία που το συγκροτούν και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του».

Παράλληλα, αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο αντεργατικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και συμμετοχή στην κινητοποίηση των εποχικών εργαζομένων στις 2 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ