Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Να παρθούν μέτρα για τη δυσοσμία σε περιοχές της Κατερίνης

Επερώτηση στην Περιφέρεια

Το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές της πόλης της Κατερίνης αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας, με Επερώτηση που κατέθεσε στην Περιφέρεια.

Οπως αναφέρεται στην Επερώτηση, «πολύ συχνά σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κατερίνης, όπως η Νέα Ζωή, τα Ευαγγελικά, η Αγία Αννα, το Βατάν, ο Μυλαύλακος, η Ανδρομάχη, η περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, και γενικά σε περιοχές που γειτονεύουν με την Περιφερειακή Τάφρο και με τον ποταμό Λεύκο (Πέλεκας), παρατηρείται το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας, που όμως ειδικά τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και δημιουργεί εύλογα σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών αυτών για την υγεία τους».

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ρωτούν τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες αν και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΚΜ για τον εντοπισμό και τον περιορισμό της δυσοσμίας, και ποια είναι τα αποτελέσματά τους.

Επίσης ρωτούν: Πόσες αυτοψίες έχουν πραγματοποιηθεί από το 2013 έως και σήμερα, από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τη ρύπανση του καναλιού που χύνεται στον ποταμό Λεύκο (Πέλεκας) της Κατερίνης όπου και καταλήγει στη θάλασσα, στα όρια της Ολυμπιακής Ακτής, και τη μολύνει;

Ποια είναι η τύχη των όποιων προστίμων επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις για τις τυχόν παραβάσεις και πόσοι επανέλεγχοι έγιναν για να διαπιστωθεί αν πραγματοποιήθηκαν οι αποκαταστάσεις για τις τυχόν παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σχετικά με τη ρύπανση του προαναφερθέντος ρέματος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ