Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Καταδικάζει τη ρατσιστική αναφορά κοινοτικής συμβούλου

«

Ο αγώνας για τη συντριβή του ρατσισμού, του φασισμού, του ναζισμού, του χρυσαυγιτισμού, όχι μόνο δεν τελείωσε με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά συνεχίζεται ακόμη πιο εντατικά στην κοινωνία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας και εκπαίδευσης». Τα παραπάνω αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών με αφορμή ρατσιστικό σχόλιο κοινοτικής συμβούλου εκλεγμένης με το συνδυασμό «Αλμα στο Μέλλον», με επικεφαλής τον Λάζαρο Ωραιόπουλο, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η κοινοτική σύμβουλος Δ. Γούση, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, με αφορμή ένα αστυνομικό περιστατικό, «επιτίθεται με άσχημους χαρακτηρισμούς ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ονομάζοντάς τους συλλήβδην "λαθρομετανάστες", ζητώντας να συλλαμβάνονται και πάραυτα να απελαύνονται για "να μην αφήνονται ελεύθεροι να αλωνίζουν"!

Χρησιμοποιεί μάλιστα εκφράσεις που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι χρυσαυγίτες, όπως: "Εμείς περιορισμένοι κι αυτοί ελεύθεροι και ωραίοι. Ελεος πια!", "Αγαπάτε καθόλου τους Ελληνες, που πασχίζετε να τους σώσετε και από τον κορονοϊό; Σώστε μας πρώτα από δαύτους και μετά τα υπόλοιπα" και "αφού τίποτα δεν σας αγγίζει και ούτε λόγος δεν γίνεται για την απέλαση των λαθρομεταναστών, εγώ θα πρότεινα να έχουμε για πρωθυπουργό έναν αλλοδαπό αλλόθρησκο". Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά την καταδίκη του μορφώματος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης - Συκεών να καταδικάσει τη ρατσιστική αναφορά της κοινοτικής συμβούλου και σημειώνει ότι περιμένει να δει ανάλογη ενέργεια από την παράταξη «Αλμα στο Μέλλον» και το πολιτικό κόμμα που τη στήριξε, τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ