Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγελία επίθεσης σε διυλιστήριο

Σε καταγγελία για ένοπλη επίθεση στο διυλιστήριο Αμούι στην επαρχία Φαλκόν προχώρησε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Σημείωσε ότι το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το μεσημέρι και είναι σε εξέλιξη έρευνα για τον προσδιορισμό του όπλου και των δραστών που έπληξαν έναν από τους πύργους φύλαξης, χωρίς να υπάρχουν θύματα. Ο Ν. Μαδούρο τόνισε ότι η επίθεση σε ένα από τα πιο σημαντικά διυλιστήρια της χώρας και της Λατινικής Αμερικής συμβαίνει σε μια περίοδο που εντείνονται οι κυρώσεις και επιχειρείται να μπουν εμπόδια στον ανεφοδιασμό με καύσιμα, ενώ συνεχίζεται και η κλοπή της CITGO, θυγατρικής της Εταιρείας Πετρελαίου της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, με δίκτυο διυλιστηρίων και πρατηρίων.

Ακόμα ενημέρωσε για τη σύλληψη μισθοφόρων στην επαρχία Ζούλια, που σχεδίαζαν δολοφονίες αξιωματούχων της κυβέρνησης, ενώ επίσης κατήγγειλε ότι υπάρχει μια μόνιμη συνωμοσία από την πλευρά της αντιπολίτευσης που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και συμμάχους της στην περιοχή και την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, ο καταδικασμένος για εγκλήματα στις βίαιες ταραχές το 2014, ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, που ενώ κρατούνταν στις φυλακές, η ποινή του μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό και είχε διαφύγει στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας, στις 26 Οκτώβρη κατάφερε να φύγει από τη χώρα. Την Τρίτη εμφανίστηκε στη Μαδρίτη να δίνει συνέντευξη Τύπου για την «έλλειψη δημοκρατίας» και τον «δικτάτορα Μαδούρο». Ο ηγέτης της αντίδρασης και του κόμματος «Λαϊκή Θέληση», που συμμετείχε σε απόπειρες πραξικοπήματος μαζί με τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό, έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών που γίνονται στις 6 Δεκέμβρη, ενώ τμήμα της αντιπολίτευσης συμμετέχει.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας δεν συμμετέχει αυτήν τη φορά στον συνασπισμό του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού κόμματος του Ν. Μαδούρο, και μαζί με άλλες δυνάμεις συγκροτεί τη συμμαχία «Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική», δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο συμβιβασμό και την ταξική συνεργασία με το κεφάλαιο που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ