Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα της πρώην συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ», η οποία σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΑΤΕ οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης.

Η κυβέρνηση, αναφέρεται στην Ερώτηση, μέχρι σήμερα με την αντισυνεταιριστική της πολιτική οδήγησε μέσω της ΑΤΕ πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις σε οικονομικό αδιέξοδο, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίησή τους: ΚΥΔΕΠ, ΣΕΚΟΒΕ, ΑΣΕ, ΑΣΤΥ, ΟΛΥΜΠΟΣ κ.ά.

Ετσι, αφού οδήγησε την ΑΓΝΟ σε ειδική εκκαθάριση με ιδιοκτήτη πλέον την ΑΤΕ και αφού ξόδεψε εκατομμύρια δραχμές για επιχειρησιακά προγράμματα, τώρα, απαξιώνοντάς την, τη βγάζει στο σφυρί προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου (ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, ΜΕΒΓΑΛ κ.ά.).

Το ΚΚΕ ήταν αντίθετο από την αρχή με την ιδιωτικοποίηση που προωθούσε η κυβέρνηση μέσω της ΑΤΕ, θεωρώντας ότι ήταν προσπάθεια για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ, προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Οτι ήταν λύση αντίθετη με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων γαλακτοπαραγωγών και των εργαζομένων, που τώρα αντιμετωπίζουν την ανεργία και το χτύπημα των εργασιακών τους σχέσεων.

Επειδή το ΚΚΕ πιστεύει ότι η ΑΓΝΟ μπορεί και πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική και να αναπτυχθεί προς όφελος των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής και των εργαζομένων, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός αν θα παρέμβει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΑΓΝΟ και να επανέλθει στους συνεταιρισμούς και στους φυσικούς της ιδιοκτήτες (γαλακτοπαραγωγούς) και οι εργαζόμενοι να εξακολουθήσουν να εργάζονται στην ΑΓΝΟ με τις σημερινές εργασιακές τους σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ