Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Πέθανε από κορονοϊό ο γγ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

ΡΑΜΑΛΑ.--

Tριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, μετά το θάνατο του Σαέμπ Ερεκάτ, γενικού γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και πρώην επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών στις ισραηλινο-παλαιστινιακές Συμφωνίες του Οσλο, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Ερεκάτ άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη το πρωί στο Νοσοκομείο «Χαντάσα» της Ιερουσαλήμ, όπου νοσηλευόταν από τις 8 Οκτώβρη, πέφτοντας κι αυτός θύμα του κορονοϊού.

Επί δεκαετίες ήταν επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών και στέλεχος της «Φατάχ», στο πλευρό των Γιάσερ Αραφάτ και Μαχμούτ Αμπάς, ενώ το 2015 εξελέγη γενικός γραμματέας της PLO. Είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη διαπραγμάτευση των ειρηνευτικών συνομιλιών του Οσλο το 1993 και το 1995, που στη συνέχεια οδήγησαν σε εδραίωση και εμβάθυνση της ισραηλινής κατοχής.

Το 2017 είχε κάνει μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ και βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή.

Η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα καλεί όσους πολίτες θέλουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του Ερεκάτ να στέλνουν μηνύματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση palestinianembassy@falastin.gr και στο φαξ 210 6726064 μέχρι τις 13 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ