Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δεν νομιμοποιούνται οι εκλογές - παρωδία

Μία βδομάδα μετά τις εκλογές - παρωδία που με αυταρχικό τρόπο πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως το αποτέλεσμα δεν νομιμοποιείται και οι εκλογές είναι σαν να μην έγιναν, αφού υποψήφιοι και παρατάξεις είχαν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους, άρα δεν μπορούν να θεωρούνται εκλεγμένοι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, που έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία κόντρα στις θέσεις, στις αποφάσεις και τις σοβαρές ενστάσεις σωματείων και Ομοσπονδιών και για την ηλεκτρονική διαδικασία, έδειξαν συντριπτικά ποσοστά αποχής, που έφτασαν στο 95%. Με τον κλάδο των εκπαιδευτικών να δίνει έμπρακτα ξεκάθαρο μήνυμα στο υπουργείο και συνολικά στην κυβέρνηση, που από την πλευρά τους έσπευσαν να κάνουν λόγο για τομή, έχοντας το βλέμμα στο παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει πως το υπουργείο δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε ανακήρυξη των «εκλεγμένων» μέσα από αυτή τη διαδικασία - παρωδία και κάθε απόπειρα συγκρότησης Υπηρεσιακών Συμβουλίων με εκπαιδευτικούς που έχουν αποσυρθεί αποτελεί πράξη παράνομη και πραξικοπηματική. Η ομόφωνη απόφαση ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες, είναι η παραίτηση των αιρετών.

Οπως αναφέρει σχετικά και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην τοποθέτησή της για το ζήτημα στο ΔΣ της ΔΟΕ: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αγνοήσει το 95% του κλάδου. Το μόνο που μένει είναι να γίνει ολιγόμηνη παράταση της θητείας των νυν αιρετών και προκήρυξη διά ζώσης εκλογών σε εύλογο διάστημα, που θα ευνοούν οι συνθήκες. Ως εκ τούτου, το υπουργείο δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε ανακήρυξη των "εκλεγμένων" αιρετών, ούτε σε συγκρότηση ΥΣ. Αν το κάνει θα προχωρήσουμε εκ νέου και άμεσα στις παραιτήσεις των "εκλεγμένων" αιρετών. Στο ΔΣ της ΔΟΕ, όλες οι δυνάμεις, όπως και οι δυνάμεις που δεν εκφράζονται στο ΔΣ, έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για μη συμμετοχή σε μη νομιμοποιημένα ΥΣ. Η απόφαση αυτή δεν δέχεται παρερμηνεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ