Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Αγωνιστικά καλέσματα από τις Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών

Κάλεσμα σε όλα τα 15μελή και 5μελή να μπουν μπροστά για να μη μείνει κανένας μαθητής πίσω, «χωρίς έστω αυτήν την τηλεκπαίδευση! Να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των σχολείων!», απευθύνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, δηλώνοντας πως «ακόμα και αν βρισκόμαστε ο καθένας σπίτι του, το σύνθημά μας παραμένει το ίδιο: "Κανένας μόνος του"!».

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων:

«Μας έλεγαν πως κλείνουμε τα σχολεία με καταλήψεις για να χάσουμε μάθημα, ότι στα σχολεία δεν έχουμε πολλά κρούσματα και δεν γίνονται αυτά που ζητάμε. Δεν ακούνε δυο μήνες τώρα τα αιτήματά μας και κατέληξαν να κλείσουν τα σχολεία, γιατί τελικά μάλλον κολλάει και εκεί! Το σύστημα τηλεκπαίδευσης που παρουσιάζετε ως παράδεισο είναι απαράδεκτο. Πέφτει συνεχώς, κολλάει όλη την ώρα. Οι μαθητές πρέπει να είμαστε 6 - 7 ώρες μπροστά σε ένα κινητό στην πλειοψηφία, ενώ όπως έχουμε πει όλο αυτό το διάστημα πολλά παιδιά δεν έχουν ούτε καν αυτήν τη δυνατότητα. Η υποκρισία σας ότι όλα δουλεύουν ρολόι μάς εξοργίζει ακόμα περισσότερο!

Τις τελευταίες μέρες, το μόνο που πραγματικά κάνει η κυβέρνηση είναι να τρομοκρατεί, να απαγορεύει, να συλλαμβάνει 15χρονους, με τελευταίο παράδειγμα στην Καρδίτσα. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι έτσι θα μας βάλει στη γωνία και ότι θα ξεμπερδέψει με τους αγώνες μας, είναι γελασμένη. Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και στις μαθητικές μας πορείες που αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό τις τσάντες των μαθητών, κάνανε μέχρι και συλλήψεις χωρίς κανέναν λόγο, αλλά δεν τους πέρασε και δεν φιμωθήκαμε!».

Οι μαθητές καταγγέλλουν παράλληλα την απαράδεκτη απόφαση «απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια», απαιτούν να σταματήσουν η καταστολή και η τρομοκρατία και να παρθούν μέτρα, όπως:

Επίταξη ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών!

Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν κανονική πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση με όλα τα απαραίτητα μέσα, laptop, tablet, γρήγορο internet!

Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια το συντομότερο, με 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθηγητών και καθαριότητας, κατάλληλες αίθουσες.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές καλούν ακόμα «όποιος μαθητής έχει πρόβλημα, όποιος έχει ιδέες, προτάσεις, προβληματισμούς για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, να έρθει σε επαφή με τη Συντονιστική Επιτροπή»: Για Πετρούπολη στο: syntonistikhpetroupolis@hotmail.com και για Αγίους Αναργύρους - Καματερό στο: syntonistiko.agkam@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ