Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Εφυγε» ο Αντώνης Γεωργιάδης

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του παλαίμαχου προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Τα περισσότερα εξ αυτών είχαν προέλθει από το σοβαρό τροχαίο που είχε ως προπονητής του Πανηλειακού το 1996 στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, το οποίο έβαλε και τέλος στην προπονητική του καριέρα.

Γεννημένος στη Δράμα, αγωνίστηκε ως παίκτης στη Δόξα, με την οποία συμμετείχε σε τρεις τελικούς Κυπέλλου (1954, 1958, 1959) απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ μόλις στα 31 χρόνια του άρχισε τη σταδιοδρομία του ως προπονητής. Υπηρέτησε σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Αρης, ο ΟΦΗ και η ΑΕΛ. Από το 1989 μέχρι το 1992 ήταν τεχνικός της Εθνικής ανδρών. Με 586 ματς σε πάγκους ομάδων είναι ο Ελληνας τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για το θάνατο του Α. Γεωργιάδη εξέδωσαν αθλητικοί φορείς και πλήθος ομάδων.

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Αντώνη Γεωργιάδη: «Μια σπουδαία μορφή των ελληνικών πάγκων, ο Αντώνης Γεωργιάδης, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας φτωχότερο το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ