Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Για τηλεκπαίδευση - κοροϊδία κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την πρώτη μέρα εφαρμογής για τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και συνεχίστηκαν και χτες, παρά τα παχιά λόγια του υπουργείου για την ετοιμότητα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

«Το σύστημα είναι στα όριά του. Παιδιά πετιούνται εκτός, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν ακούγονται. (...) οι γονείς είναι έξαλλοι. Πολλοί έχουν φύγει από τις δουλειές τους δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και στον οικογενειακό - οικονομικό προγραμματισμό (αφού για άλλη μια φορά δεν εξασφαλίστηκαν νέες άδειες) για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, που είναι μικρά και δεν μπορούν να συνδεθούν και να διαχειριστούν μόνα τους αυτή την κατάσταση», αναφέρει.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση «καλεί τους γονείς να βάλουμε άλλη μια φορά όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τη σύνδεση με ίντερνετ, κάτι που έπρεπε να έχει εξασφαλίσει δωρεάν προς όλους τους μαθητές, προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτήν τη μορφή της μαθητικής διαδικασίας».

Και καλεί το υπουργείο έστω και τώρα να ακούσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που διεκδικούν:

Τεχνολογικό εξοπλισμό με ευθύνη του κράτους χωρίς όρους για όλους τους μαθητές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης, δεν είναι μάθημα το 7ωρο στο τηλέφωνο που διαφημίζει η κυβέρνηση. Να ενισχυθεί τώρα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται. Κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας. Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς. Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η λειτουργία τους πρέπει να είναι το κύριο μέλημα του υπουργείου. Με ολιγομελή τμήματα, έως 15 μαθητές ανά τμήμα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Συνεχείς απολυμάνσεις στα κτίρια με επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ