Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Η τροπική καταιγίδα «Γιώτα», που ήταν κυκλώνας κατηγορίας 5 όταν έπληξε τη Νικαράγουα, προτού αρχίσει να εξασθενίζει, σταδιακά έχανε κι άλλη ισχύ τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, στο έδαφος του Ελ Σαλβαδόρ και στην Ονδούρα, αφού στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε όλη την κεντρική Αμερική. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού έμειναν άστεγοι ή χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες αποκομμένοι όπου τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν τις υποδομές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο δικηγόρος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, κατηγόρησε χτες το απόγευμα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών σε πόλεις - κλειδιά για την έκβαση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών ότι «συντονισμένα» ενορχήστρωσαν μια «κεντρική εκστρατεία» νοθείας για να κλέψουν από τον Αμερικανό Πρόεδρο τη νίκη.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Σε τουλάχιστον 7 ανέρχονται οι νεκροί από τις νέες διαδηλώσεις που ξέσπασαν το τελευταίο διήμερο στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, Καμπάλα, με αφορμή τη νέα σύλληψη του αντιπολιτευόμενου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές και διάσημου τραγουδιστή, Μπόμπι Γουάιν. Οι θάνατοι των 7 ατόμων φέρεται πως είχαν ως αιτία τη χρήση πυρός από αστυνομικούς στη διάρκεια καταστολής διαδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ