Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να σταματήσουν οι κλήσεις διευθυντών σχολείων του Πειραιά στα αστυνομικά τμήματα

Εκπαιδευτικοί και μαθητές καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των δίκαιων μαθητικών αγώνων

Με κλήσεις διευθυντών από σχολεία του Πειραιά στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, συνεχίζεται ακόμα και εν μέσω πανδημίας η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των μαθητών, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό επειδή διεκδικούσαν μέτρα υγείας και ασφάλειας στα σχολεία τους.

Οι διευθυντές καλούνται να δώσουν κατάθεση (ακόμα και το Σάββατο) σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας μετά από εισαγγελική εντολή. Τα παραπάνω καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, τονίζοντας ότι «ένα μήνα μετά τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας και εν μέσω δεύτερης καραντίνας, με κλειστά σχολεία (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών - γονιών - μαθητών), η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές βρήκαν τον ...υπαίτιο για την τραγωδία που ζούμε: Είναι οι μαθητές και ο αγώνας τους...

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, το όργιο βίας και καταστολής την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου», αναφέρει η ΕΛΜΕ, που στις 28 Σεπτέμβρη είχε προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά, ζητώντας ανάμεσα σε άλλα να σταματήσουν οι κλήσεις διευθυντών στα αστυνομικά τμήματα. Η ΕΛΜΕ εκφράζει τη στήριξή της στους διευθυντές, επισημαίνοντας επιπλέον πως «είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη (παιδαγωγική, ηθική) να τους ζητείται να δηλώσουν ονόματα μαθητών τους, μαθητών που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι, να καταδίδουν τους μαθητές τους που αγωνίζονται», σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την υγεία, τη μόρφωση και τη ζωή μας... ποινικοποιεί τους αγώνες μας και εκβιάζει τους καθηγητές μας!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, θυμίζοντας την κατάσταση που την ίδια στιγμή επικρατεί στην Υγεία και στην Εκπαίδευση.

«Υπεύθυνοι για τους δίκαιους αγώνες μας είμαστε όλοι και είμαστε περήφανοι γι' αυτούς! Τους αποφασίσαμε και τους οργανώσαμε συλλογικά, μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και αποφάσεις.

Αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις φθορές στα σχολεία μας είναι η κυβέρνηση! Γιατί κάθε χρόνο πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια μας, κάνουμε μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια, με πλημμυρισμένες αυλές, κτίρια χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς θέρμανση, σε πολυκατοικίες...», απαντούν οι μαθητές και καλούν τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλάι τους «γιατί οι αγώνες μας είναι δίκαιοι. Γιατί οι αγώνες μας είναι αγώνες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόρφωση και την υγεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας (2012-10-03 00:00:00.0)
Ακύρωσαν την προσπάθεια «ελεύθερης επιλογής σχολείου» (2012-06-23 00:00:00.0)
«Τρομοκρατική» εισαγγελική παρέμβαση για τους μαθητές (2010-11-25 00:00:00.0)
Η βία στην υπηρεσία της "μεταρρύθμισης" (1999-01-14 00:00:00.0)
Ράπισμα στην κυβέρνηση από διευθυντές σχολείων (1999-01-14 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ποινικοποιεί και τους μαθητικούς αγώνες! (1998-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ