Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ - ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Κλειστά σχολεία και σοβαρά προβλήματα στα... «ανοιχτά»

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα πολλά σχολεία στους δήμους και τις κοινότητες της Νομαρχίας Αθηνών, στην Εύβοια και τη Βοιωτία, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα τα προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία. Ομως η κακοκαιρία απλώς ενέτεινε τα προβλήματα, αφού και τα σχολεία που «άνοιξαν» παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα, που εντοπίζονται κυρίως στο σύστημα θέρμανσής τους.

Σήμερα δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία των παρακάτω δήμων και κοινοτήτων: Κηφισιάς, Εκάλης, Νέας Ερυθραίας, Νέας Πεντέλης και Πεντέλης. Στο δήμο Καισαριανής δε θα λειτουργήσει το 1ο Δημοτικό σχολείο λόγω προβλήματος που προέκυψε στην οροφή του μετά την κακοκαιρία.

Μαθήματα δε θα γίνουν στα Γυμνάσια, ΕΛ και ΤΕΕ των δήμων Μελισσιών, Βριλησσίων, Αμαρουσίου (εκτός του 3ου ΕΛ) και Αγ. Παρασκευής (εκτός της Ελληνογαλλικής Σχολής). Επίσης δε θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πεύκης.

Τη Δευτέρα, 14 Γενάρη, όλα τα σχολεία της Νομαρχίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ερυθρών, Βιλλίων και Φυλής.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη το 11ο Δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς, θα μείνει κλειστό για 20 μέρες, έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η καθίζηση του εδάφους στο χώρο του λεβητοστασίου και στις τουαλέτες του σχολείου, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Καλαμαριάς. Μόλις την περασμένη Παρασκευή ίδιο περιστατικό συνέβη και στο 4ο και 85ο Δημοτικά σχολεία. Γονείς και μαθητές εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, καθώς η απουσία κρατικής μέριμνας και η διαρκής περικοπή των κονδυλίων για τη συντήρησή τους βάζει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή χιλιάδων μαθητών, την ίδια στιγμή που με σταθερούς ρυθμούς μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ.

Στην Εύβοια και Βοιωτία

Για δεύτερη μέρα σήμερα με απόφαση των οικείων Νομαρχών, δε θα λειτουργήσουν σχολεία στους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας.

Στην Εύβοια, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός του Γυμνασίου και Λυκείου Αγ. Αννας, Γυμνασίου Προκοπίου, Γυμνασίου Στενής, Γυμνασίου - Λυκείου Σκύρου και όλων των Γυμνασίων - Λυκείων των δήμων Μεσσαπίων και Κύμης.

Στη Βοιωτία, κανονικά θα λειτουργήσουν και σήμερα όλα τα σχολεία στην επαρχία Λιβαδειάς, ενώ στην επαρχία Θήβας τα σχολεία πρωτοβάθμιας θα λειτουργήσουν κατ' εκτίμηση των διευθυντών και της δευτεροβάθμιας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πάντως, εκτός των σχολείων που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές των δύο νομών, οι αποφάσεις για τα υπόλοιπα αφορούν τον μη καθαρισμό των προαυλίων, του περίγυρου των σχολείων αλλά και δρόμων πρόσβασης, ενώ στα 4ο, 24ο Δημοτικά σχολεία Χαλκίδας, Γυμνάσιο Κυριακίου στη Βοιωτία, έχουν παρουσιάσει προβλήματα στις σωληνώσεις και στη θέρμανση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ