Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ - ΔΟΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Απεργιακές κινητοποιήσεις την Τρίτη 15/1, σε πολλές πόλεις. Στην Αθήνα στις 12.30 το μεσημέρι η συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Μέρα κινητοποίησης για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι η Τρίτη 15 Γενάρη με τη ΔΟΕ να πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και την ΟΛΜΕ 3ωρη στάση εργασίας, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διοίκηση της εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το εν λόγω νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα σχολεία μπαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Τα συλλαλητήρια θα γίνουν εκείνη τη μέρα στην Αθήνα στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χτες, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου σημείωσαν τη θέση για απόσυρση του τριπλού νομοσχεδίου, το οποίο όπως σημείωσαν δεν αποτέλεσε προϊόν διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με τις Ομοσπονδίες, για αντικειμενικό τρόπο συγκρότησης της διοίκησης της εκπαίδευσης και τόνισαν ότι δεν πρέπει την επιμόρφωση να αναλάβει φορέας ιδιωτικού δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την πραγματοποίηση της 3ωρης στάσης εργασίας στις 15 Γενάρη, προτείνει 24ωρη απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, ενώ την απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων θα λάβει η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που θα γίνει το Σάββατο 19 Γενάρη.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθυνόμενη στα ΔΣ των ΕΛΜΕ, τα καλεί να μετατρέψουν την τρίωρη στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία. Η πρόταση της παράταξης για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου είναι η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 24 Γενάρη με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με γενική συνέλευση προέδρων στις 26 Γενάρη για συνέχιση, κλιμάκωση του αγώνα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι πρέπει ο κλάδος, σε περίπτωση που ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να ακυρώσει την αξιολόγηση στην πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ