Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Θέλουν να γίνει με οποιοδήποτε κόστος

Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» και ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας δεν «είδαν» ούτε τα εργατικά ατυχήματα, ούτε την καταλήστευση μεροκάματων και ασφάλισης των εργαζομένων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Η μόνη τους αγωνία είναι να προχωρήσουν τα έργα με οποιοδήποτε κόστος για τους εργαζόμενους, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην προχτεσινή επίσκεψη της Γ. Αγγελοπούλου και του υφυπουργού Εργασίας Λ. Τζιόλα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι διάλεξαν να επισκεφθούν το Ολυμπιακό Χωριό σε μια ημέρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι απουσίαζαν λόγω των καιρικών συνθηκών. Και ενώ αμφότεροι, τονίζεται στην ανακοίνωση, έκριναν ικανοποιητική την πρόοδο των έργων, κανείς τους δεν είπε ότι «το Ολυμπιακό Χωριό καθυστέρησε να ξεκινήσει γιατί δεν τα έβρισκαν στο μοίρασμα της πίτας και αντί για τέσσερα χρόνια που θα έκανε να παραδοθεί, βιάζονται να το παραδώσουν σε δύο χρόνια με οποιοδήποτε κόστος για τους εργαζόμενους». Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν η εντατικοποίηση των εργασιών με συνέπεια «ένα νεκρό συνάδελφο και δεκάδες άλλους τραυματίες».

Ούτε, φυσικά, αναφέρθηκαν στην καταλήστευση που γίνεται στα μεροκάματα και την ασφάλιση των εργαζομένων, στις ευθύνες της κυβέρνησης «που κάνει πλάτες στους μεγαλοκατασκευαστές», στην παντελή απουσία «των Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ» και την καταπάτηση της νομοθεσίας «που οι ίδιοι ψηφίζουν».

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει, σημειώνει το Συνδικάτο, «είναι η επόμενη επίσκεψη της κας Αγγελοπούλου και του κ. Τζιόλα να γίνει παρουσία των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ