Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
«Σήμα κινδύνου» από τον ΠΑΣΑΠ για τις συνέπειες σε παίκτες και ομάδες

Ο Σύνδεσμος παικτών βόλεϊ για μια ακόμη φορά ζητάει την άμεση επανέναρξη της δραστηριότητας

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ) έρχεται στο ζήτημα της διακοπής των πρωταθλημάτων στο χώρο του αγωνίσματος λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυβέρνησης εξαιτίας του κορονοϊού. Ο ΠΑΣΑΠ με νέα ανακοίνωσή του ζητάει την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, τουλάχιστον στη Volleyleague. Ενώ στέκεται και στις σοβαρές συνέπειες που έχει η αναστολή δραστηριότητας σε παίκτες και σωματεία, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «εκτός ορίων» και «αβάσταχτη».

«'Ζητάμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας να μπούμε άμεσα σε διαδικασία επανέναρξης με όποιες προσθήκες κρίνετε σε όσα σας έχουν προταθεί από τις αρμόδιες αρχές του αθλήματός μας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Η αθλητική μας ζωή είναι ορισμένου χρόνου, ελάχιστων απολαβών και πλέον την έχετε βάλει σε αναστολή ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα οι παίκτες του βόλεϊ στέκονται στο γεγονός πως η Volleyleague αν και έχει προτείνει στους ειδικούς της ΓΓΑ ανανεωμένο πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας, μέχρι σήμερα δεν έχει ανάψει πράσινο φως για την επανέναρξη. Τονίζουν ότι πρόθεση όλων είναι η τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού για την ασφάλεια των ίδιων των παικτών και των οικογενειών τους. Οπως υπογραμμίζουν, «δεν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε αλλά απαιτούμε να επιβιώσουμε».

Ο ΠΑΣΑΠ απευθύνεται και στους φορείς του αγωνίσματος (ΕΣΑΠ, Ομοσπονδία) αλλά και σε όλους τους παίκτες των ομάδων βόλεϊ όλων των κατηγοριών για κοινή προσπάθεια στο αίτημα της επανέναρξης των πρωταθλημάτων και την τήρηση όλων των κανόνων για την προστασία της υγείας όλων όταν αυτή συμβεί.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση μιλάει ακόμα για τους μελλοντικούς κινδύνους που κρύβει η παρατεταμένη αναστολή δραστηριότητας τόσο στο ίδιο το άθλημα όσο και γενικότερα στον αθλητισμό.

«Γιατί αν πεθάνει ο αθλητισμός, θα πεθάνει η κοινωνία. Μακροπρόθεσμα πολλοί/πολλές θα εγκαταλείψουν, τα παιδιά πια δεν θα στρέφονται στα γήπεδα και τελικώς θα γεμίσουμε νεκροζώντανους επαγγελματίες, εξαφανισμένους ερασιτέχνες και παιδιά υπέρβαρα βυθισμένα στο Netflix, στον καναπέ και το κινητό.

Κατανοούμε πλήρως όσα ζούμε, τους κινδύνους, τις ανησυχίες μας. ΔΕΝ κατανοούμε ότι δεν μας υπολογίζετε καν. Κατανοήστε κι εσείς ότι άλλη αναστολή δεν παίρνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ