Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθλιότητα στο διαδίκτυο με διαπόμπευση γυναικών

ΚΚΕ: Βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Να διερευνηθεί άμεσα από τις αρχές και να τιμωρηθούν οι δράστες

Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, γυμνές φωτογραφίες γυναικών, συχνά ανήλικων, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Δεκάδες χρήστες του διαδικτύου ζητούν να παρέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διερευνηθεί η σκοτεινή δραστηριότητα του συγκεκριμένου ιστότοπου και να προστατευτούν οι γυναίκες που εμφανίζονται σε αυτό, πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουν. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για γυμνές φωτογραφίες γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που δημοσιεύονται στη συγκεκριμένη σελίδα για λόγους διαπόμπευσης ή εκδίκησης. Οι φωτογραφίες αυτές, αναφέρουν οι χρήστες, δεν έχουν ληφθεί μόνο από social media γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, αλλά μπορεί να απεικονίζουν και προσωπικές τους στιγμές.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο:

«Η αποτρόπαια πράξη της δημοσιοποίησης σε ιστοσελίδα φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών και άλλων ανθρώπων, εν αγνοία τους, από "ανώνυμους χρήστες", αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που δεν αναπτύσσεται σε κοινωνικό κενό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της αναπαραγωγής απαράδεκτων προτύπων και της εμπορευματοποίησης της σεξουαλικότητας.

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η πλειοψηφία των γυναικών, ιδιαίτερα των νέων, παραμένει απροστάτευτη απέναντι στη βία κάθε μορφής. Γι' αυτό περισσεύει η υποκριτική ευαισθησία των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τη δήθεν αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση και παρέμβαση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και την τιμωρία των δραστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ