Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε την Παρασκευή η Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, την αύξηση του βασικού μισθού και την επαναφορά των ΣΣΕ.

Απαντώντας ως εκπρόσωπος του ΣΕΒ, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε την προστασία των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων «εκτός τόπου και χρόνου», με τα γνωστά ανυπόστατα «επιχειρήματα» των «αντοχών» της οικονομίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μπουκώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους με δισεκατομμύρια, όλα βγαλμένα από το λαό, ενώ διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση τα τερατουργήματα που έχει στα σκαριά για τις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα και για τον συνδικαλιστικό νόμο.

Η υποκρισία ξεχείλισε και στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο δεν έβγαλαν άχνα απέναντι στο διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε το ΚΚΕ, όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά έκαναν και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το «φόνο», για το γεγονός ότι η κυβέρνηση «χτίζει» πάνω και στα δικά τους «έργα και ημέρες».

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπας και οι βουλευτές του Κόμματος τόνισαν ότι εκσυγχρονισμός δεν είναι οι εργαζόμενοι να γυρίζουν πίσω στον Μεσαίωνα, αλλά να προχωρούν μπροστά, να απολαμβάνουν σύγχρονα δικαιώματα, αυτά που μπορούν σήμερα να έχουν με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης της τεχνολογίας. Και υπογράμμισαν ότι το ΚΚΕ «και σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μπροστά, ανυποχώρητοι, παντού, και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, Υγείας, κατοικίας, στους δρόμους του καθημερινού αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ