Σάββατο 12 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΥΚΕΙΟ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας

Στον πύργο του Πειραιά, σε έναν χώρο χτισμένο για να στεγάζει γραφεία και υπηρεσίες, «φιλοξενείται» εδώ και έξι χρόνια περίπου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ραλλείου Σχολής. Μια λύση που δόθηκε τότε «προσωρινά», έως ότου χτιστεί καινούριο κτίριο για τα σχολεία. Ομως έξι χρόνια τώρα η κατάσταση είναι αφόρητη. Η θέρμανση είναι ανεπαρκέστατη, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις ψευδοροφές, οι οποίες κινδυνεύουν να πέσουν. Συχνό είναι, επίσης, το φαινόμενο οι χώροι να πλημμυρίζουν από όμβρια νερά, αφού οι ψευδοροφές που τοποθετήθηκαν «μπάζουν».

Ετσι, χτες οι μαθητές του Λυκείου της Ραλλείου, με απόφαση του 15μελές μαθητικού συμβουλίου τους, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, απαιτώντας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα και επιτέλους να δοθεί οριστική λύση με τη μεταφορά τους σε ανθρώπινο κτίριο. Και αυτό γιατί όπως επισημαίνουν οι μαθητές, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, αφού όταν πήγαν προχτές για μάθημα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων η κατάσταση ήταν χαοτική. Τα περισσότερα καλοριφέρ δε λειτουργούσαν, ενώ όσα λειτουργούσαν ανακύκλωναν τον ήδη υπάρχοντα αέρα και ο χώρος βρωμούσε, ενώ «έμπαζε» από παντού στις αίθουσες.

Ετσι, ζητούν να χτιστεί καινούριο κτίριο που να πληροί όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για να γίνει επιτέλους ανθρώπινο το σχολείο τους και να μπορούν να κάνουν μάθημα.

Μάλιστα, τη Δευτέρα οι μαθήτριες θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί το οξυμένο στεγαστικό τους πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ