Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Παζάρια με μικρότερες πιθανότητες για συμφωνία

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε λιγότερες από τρεις βδομάδες, θα υπάρξει μια νέα αρχή για παλιούς φίλους», είπε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Brexit.

Η ίδια είχε προειδοποιήσει, όπως νωρίτερα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες «ναυαγίου» στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) που πήραν παράταση έως αυτή την Κυριακή, 13 Δεκέμβρη. Σε αυτές είναι έκδηλες οι αντιθέσεις συμφερόντων των αστικών τάξεων των δύο πλευρών, με τρία ζητήματα να είναι στην «κορυφή του παγόβουνου»: Τα δικαιώματα αλιείας στα βρετανικά ύδατα, η εξεύρεση ενός μηχανισμού επίλυσης μελλοντικών διαφορών και η εξασφάλιση «δίκαιου» ανταγωνισμού (που σημαίνει φορολογικά ζητήματα, εργασιακά κ.ά.).

Επίσης διάφοροι αναλυτές προβλέπουν στις συνέπειες του Brexit ελλείψεις σε προϊόντα, τεράστια μποτιλιαρίσματα στα βρετανικά λιμάνια, διακοπή των δραστηριοτήτων των εργοστασίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ